avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Obiectiuni expertiza judiciara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Obiectiuni expertiza judiciara

Buna seara,

Sunt in proces cu administratorul societati la care sunt actionar cu 50%, de la tribunal s-a desemnat un expert judiciar pentru a efectua o expertiza la societate, in urma acestei desemnari eu am cerut sa-mi pun un expert judiciar parte in expertiza, administratorul nu a profitat de acest drept si a refuzat sa-si numeasca expert parte.
intrebarea mea este daca dupa finalizarea expertizei el mai are cum sa conteste acesta expertiza?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 14:00, 8 Noiembrie 2010
- fiecare parte poate formula obiecţiuni la raportul de expertiză.
codul de procedura civila prevede posibilitatea formularii de obiectiuni la expertizele judiciare, dar acestea trebuie sustinute cu argumente
Raportul de expertiză trebuie depus la instanţă cu cel puţin 5 zile înainte de termenul stabilit pentru judecată (art.209 C.proc.civ.) . Acest termen este prevăzut de legiuitor pentru a da părţilor posibilitatea să ia cunoştinţă de conţinutul raportului, în vederea pregătirii apărării, a invocării eventualelor obiecţii.
Prin urmare, fiecare parte poste invoca obiectiuni la raportul de expertiza.
Fiecare parte are dreptul sa formuleze obiectiuni la expertiza efectuata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezultat expertiza! camelia21 camelia21 Buna ziua! Daca sa efectuat o expertiza judiciara,expertul are obligatia sa depuna concluziile numai la Tribunal sau sa si trimita prin recomandate ambelor ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara! razvandicu razvandicu Inca sunt in litigiu de munca cu fostul angajator si astept de aproape 2 luni rezultatul expertizei judiciare a contructiei cu pricina,numai ca d-l expert nu ... (vezi toată discuția)
Expert parte rrocambole rrocambole Intr-o cauza penala, deoarece partea civila nu a fost prezenta atunci cand s-a dispus efectuarea expertizei, nu a putut sa propuna expert parte. A fost propus ... (vezi toată discuția)