Buna ziua, eu sunt salariata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata, functia de Operator PC, si as dori sa tin contabilitatea la cateva firme mici (sub) 35000E, intrebarea mea este ce trebuie sa fac astfel incat d.p.d.v legal sa fiu in regula cu actele tinand cont de faptul ca sunt deja angajata iar conventia aceea civila pica (asta inteleg eu, o vad ca fiind un CIM care se inregistreaza la ITM, daca nu am inteles bine va rog foarte mult sa ma corectati), st absolventa de studii superioare contabile insa nu inca si membru Ceccar! Va multumec anticipat!
Potrivit art.10 alin.3^1 din Legea contabilitatii nr.82/1991 actualizata,in cazul persoanelor prevazute la art.5 alin.1^1,contabilitatea poate fi organizata si condusa....pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare,situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice.
Impozitul pe veniturile obtinute de aceste persoane fizice,se incadreaza la art.52 lit.b) din Codul fiscal,iar contributiile sociale pentru acestea sunt prevazute la art.296^21 din acelasi cod.
Atentie insa,ca nu aici trebuia postata intrebarea. Sa nu faceti confuzie intre sistem simplificat de contabilitate si contabilitate in partida simpla,acestea fiind notiuni cu totul diferite.
Evidenta contabila
cri5tina
Buna ziua! Un PFA de expertiza contabila,(liber profesionist) cum poate tine contabilitatea la o ala societate la care este asociat? Contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.