avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitatea firmelor mici
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitatea firmelor mici

Buna ziua, eu sunt salariata la o firma cu CIM pe perioada nedeterminata, functia de Operator PC, si as dori sa tin contabilitatea la cateva firme mici (sub) 35000E, intrebarea mea este ce trebuie sa fac astfel incat d.p.d.v legal sa fiu in regula cu actele tinand cont de faptul ca sunt deja angajata iar conventia aceea civila pica (asta inteleg eu, o vad ca fiind un CIM care se inregistreaza la ITM, daca nu am inteles bine va rog foarte mult sa ma corectati), st absolventa de studii superioare contabile insa nu inca si membru Ceccar! Va multumec anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:37, 1 Aprilie 2013
Potrivit art.10 alin.3^1 din Legea contabilitatii nr.82/1991 actualizata,in cazul persoanelor prevazute la art.5 alin.1^1,contabilitatea poate fi organizata si condusa....pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare,situatie in care raspunderea pentru conducerea contabilitatii revine acestor persoane fizice.
Impozitul pe veniturile obtinute de aceste persoane fizice,se incadreaza la art.52 lit.b) din Codul fiscal,iar contributiile sociale pentru acestea sunt prevazute la art.296^21 din acelasi cod.
Atentie insa,ca nu aici trebuia postata intrebarea. Sa nu faceti confuzie intre sistem simplificat de contabilitate si contabilitate in partida simpla,acestea fiind notiuni cu totul diferite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta contabila cri5tina cri5tina Buna ziua! Un PFA de expertiza contabila,(liber profesionist) cum poate tine contabilitatea la o ala societate la care este asociat? Contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Ordonanţa de urgenţă nr. 79/2014 pentru modificarea şi completarea legii contabilităţii nr. 82/1991 Ioan Petru Butariu Ioan Petru Butariu Aceasta ordonanta abroga de la 01.01.2015 regimul simplificat de contabilitate, si alin 3^1 al art. 10 din legea 82/1991 care preciza: (3^ 1) În cazul ... (vezi toată discuția)