avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ora de liniste
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ora de liniste

buna ziua. as dori sa stiu daca exista orele de liniste din timpul zilei. stiu ca exista o lege 61 republicata in 2011 dar eu nu am gasit nimic legat de orele de liniste din timpul zilei. totusi, sunt blocuri unde este afisat un orar in timpul caruia trebuie sa se pastreze linistea. sunt supatata pt ca nu mai exista bunul simt, se sparg pereti, se face o galagie infernala si avem copii mici. va multumesc.
In forma republicata, Legea nr. 61/1991 (republicata 2011) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice prevede un nou program:
26) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;

[ link extern ]
Orice regulament va fi combatut de legea in vigoare.
Incercati sa ajungeti la o intelegere pana termina vecinul zugraveala si ganditi-va ca intro zi puteti fi in aceeasi situatie si veti spera la intelegere din partea vecinilor.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Laura Ciobeica, moderator
multumesc pentru raspuns. noi am inteles si am inteles mereu si nu am facut o problema din faptul ca vecinul isi darama locuinta dar cand fac afirmatii de genul: sa se mute la casa daca nu le convine, parca nu-ti mai arde sa fi intelegator. nu cerem decat sa ne respecte pentru cei mici care dorm la amiaza,nimic mai mult.
Din pacate, traiul in comun este obositor pentru toti.
In conditiile in care nu gasiti intelegere pentru respectarea programului de liniste stabilit legal, puteti apela la politia locala, la agentul de proximitate. Acesta ii va pune in vedere vecinului sa respecte programul iar daca nu o face, va fi sanctionat.
L.C.
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea liniștii publice stefan1903 stefan1903 Buna ziua! De curând peste drum de casa unde locuiesc s a deschis un loc de joaca pentru copii. E dezastru cum răsuna muzica de obicei după amiaza și in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , as vrea sa știu cum să procedez cu vecinii de deasupra ... ileanalipan ileanalipan Buna ziua , As vrea sa știu cum să procedez cu vecinii de deasupra mea care au doi copii ,nu prea mici ,unul la școală și fetița la grădiniță care ... (vezi toată discuția)
Avocat specializat in conflicte intre vecini AlissAndre AlissAndre Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo lege sau exista avocati specializati in conflictele dintre vecini. Ca sa spun si problema: - vecinul de ... (vezi toată discuția)