avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public, ceilalti functionari, codul muncii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal.

Buna ziua.
Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine:
Lucrez pe doua contracte la acelas angajator, in acelas departament si in aceeasi functie. Amandoua contractele sunt indentice (in afara de numere si de data inceheiri), cu aceeasi functie, acelas salariu, sunt active, stampilate, semnate de toata lumea, nu au incetat niciodata printr-o decizie de concediere, nu au fost niciodata suspendate, nu sunt sanctiuni sau alte hotarari definitive si irevocabile pe ele etc.
Fata de angajator mi-am indeplinit, imi indeplinesc si imi voi indeplini obligatiile prevazute la art. 39 alin. (2) din codul muncii.
Ceea ce ma framanta este urmatorul lucru: angajatorul imi plateste un singur salariu, mai exact salariul in baza celui de-al doilea contract incheiat intre parti (diferenta dintre contracte este de 9 ani).
Cineva mi-a spus ca angajatorul nu ma va mai putea concedia niciodata, legat de faptul ca unul dintre contracte ar inceta insa in acelas timp celalalt ar ramane in functiune ceea ce ar constitui un abuz pentru angajator...o nebuloasa pe care nu am inteles-o.
Plata salariului pentru primul contract a fost sistat la o data anume (data la care am inceheiat cel de-al doilea contract intre parti, la 9 ani dupa primul), pur si sumplu, fara a exista pentru asta o decizie, o hotarare sau un alt act. Angajatorul pe semne ca s-a prins cat de dobitoc a fost cand a incheiat intre mine si el aceste contracte.
Ce as putea face in acest caz. Pot sa ma duc in instanta, cu respectarea tuturor articolelor si termenelor, si sa-mi cer drepturile salariale in baza primului contract incheiat?
Constituie un abuz in serviciu pentru angajator in cazul de mai sus, avand in vedere ca lucrez la o institutie publica 100%.
Va multumesc.:flowersblue:
Va informez ca nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana, fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator. Un salariat are dreptul de a cumula mai multe functii, la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca,dar si sa beneficieze de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii).
Din cele relatate,dvs.ati avut doar un singur contract individual de munca,nu 2 simultane,atata timp cat plata s-a efectuat in baza primului c.i.m si apoi in baza celui de al doilea,care a fost incheiat la incetarea primului c.i.m.
Nu este abuz in serviciu din partea angajatorului,ci cel mult nu si-a indeplinit obligatia legala de a va informa asupra incetarii primului si incheierii celui de al doilea c.i.m.,dar din moment ce ati semnat contractul din urma,se presupune ca ati fost informat.
Cand a fost incheiat primul c.i.m.?
@LALITA
Scumpa doamna, daca detineti decizia de incetare a primului contract va rog din suflet sa mi-o comunicati si mie.

@freeelis
Da, cele doua contracte sunt pe perioada NEDETERMINATA.
Am intrebat cand a fost incheiat primul c.i.m. si nu durata acestuia .... altfel spus, data inceperii activitatii la primul c.i.m. care este ?
Daca ati fi citit cu atentie ce am scris,ati fi remarcat ca am specificat ca ar putea exista o culpa a angajatorului pentru neindeplinirea unor proceduri necesare pe care trebuia sa le urmeze la incetarea primului c.im. si respectiv incheierea celui de al doilea c.i.m.
Decizia de incetare nu o am, va recomand sa o solicitati angajatorului respectiv,iar pentru cultura dvs.,sa stiti ca apreciez doar ironia fina,nascuta din inteligenta.
O zi superba in continuare!

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila ContSters284090 ContSters284090 Buna ziua, In calitate de angajator vin cu urmatoarele precizari : Am o sentinta civila definitiva si executorie de drept la data de 19.11.2012. Cu drept ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)