Buna ziua.
Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine:
Lucrez pe doua contracte la acelas angajator, in acelas departament si in aceeasi functie. Amandoua contractele sunt indentice (in afara de numere si de data inceheiri), cu aceeasi functie, acelas salariu, sunt active, stampilate, semnate de toata lumea, nu au incetat niciodata printr-o decizie de concediere, nu au fost niciodata suspendate, nu sunt sanctiuni sau alte hotarari definitive si irevocabile pe ele etc.
Fata de angajator mi-am indeplinit, imi indeplinesc si imi voi indeplini obligatiile prevazute la art. 39 alin. (2) din codul muncii.
Ceea ce ma framanta este urmatorul lucru: angajatorul imi plateste un singur salariu, mai exact salariul in baza celui de-al doilea contract incheiat intre parti (diferenta dintre contracte este de 9 ani).
Cineva mi-a spus ca angajatorul nu ma va mai putea concedia niciodata, legat de faptul ca unul dintre contracte ar inceta insa in acelas timp celalalt ar ramane in functiune ceea ce ar constitui un abuz pentru angajator...o nebuloasa pe care nu am inteles-o.
Plata salariului pentru primul contract a fost sistat la o data anume (data la care am inceheiat cel de-al doilea contract intre parti, la 9 ani dupa primul), pur si sumplu, fara a exista pentru asta o decizie, o hotarare sau un alt act. Angajatorul pe semne ca s-a prins cat de dobitoc a fost cand a incheiat intre mine si el aceste contracte.
Ce as putea face in acest caz. Pot sa ma duc in instanta, cu respectarea tuturor articolelor si termenelor, si sa-mi cer drepturile salariale in baza primului contract incheiat?
Constituie un abuz in serviciu pentru angajator in cazul de mai sus, avand in vedere ca lucrez la o institutie publica 100%.
Va multumesc.:flowersblue:
Cel mai recent răspuns:
codulmuncii , utilizator
17:15, 12 Aprilie 2013