avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public, ceilalti functionari, codul muncii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal.

Buna ziua.
Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine:
Lucrez pe doua contracte la acelas angajator, in acelas departament si in aceeasi functie. Amandoua contractele sunt indentice (in afara de numere si de data inceheiri), cu aceeasi functie, acelas salariu, sunt active, stampilate, semnate de toata lumea, nu au incetat niciodata printr-o decizie de concediere, nu au fost niciodata suspendate, nu sunt sanctiuni sau alte hotarari definitive si irevocabile pe ele etc.
Fata de angajator mi-am indeplinit, imi indeplinesc si imi voi indeplini obligatiile prevazute la art. 39 alin. (2) din codul muncii.
Ceea ce ma framanta este urmatorul lucru: angajatorul imi plateste un singur salariu, mai exact salariul in baza celui de-al doilea contract incheiat intre parti (diferenta dintre contracte este de 9 ani).
Cineva mi-a spus ca angajatorul nu ma va mai putea concedia niciodata, legat de faptul ca unul dintre contracte ar inceta insa in acelas timp celalalt ar ramane in functiune ceea ce ar constitui un abuz pentru angajator...o nebuloasa pe care nu am inteles-o.
Plata salariului pentru primul contract a fost sistat la o data anume (data la care am inceheiat cel de-al doilea contract intre parti, la 9 ani dupa primul), pur si sumplu, fara a exista pentru asta o decizie, o hotarare sau un alt act. Angajatorul pe semne ca s-a prins cat de dobitoc a fost cand a incheiat intre mine si el aceste contracte.
Ce as putea face in acest caz. Pot sa ma duc in instanta, cu respectarea tuturor articolelor si termenelor, si sa-mi cer drepturile salariale in baza primului contract incheiat?
Constituie un abuz in serviciu pentru angajator in cazul de mai sus, avand in vedere ca lucrez la o institutie publica 100%.
Va multumesc.:flowersblue:
1. Daca facem analiza analkitica a fiecarei postari si extrapolam ceea ce spune fiecare ori se reia ceea ce s-a spus anterior, atunci vom ajunge ca acest topic sa aiba multe pagini si nu mai ajungem nicaieri ...

2. Exista sau nu decizie de reintegrare? .... daca da , pentru care c.i.m. ...

3. Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Uf, am obosit. Exista doua decizii de reintegrare:
Prima decizie de reinegare este cea de mai sus (aia din 2011), iar a doua decizie de reintegrare arata asa:

Avand in vedere sentina civila (asta din 2013) directorul general, decide:

1. reintegrarea (numele meu) pe postul si functia aute anterior concedierii
2. reintegrarea se va dispune in baza c.i.m. incetat (si arata numarul celui de-al doilea c.i.m.)
3. prezenta decizie va fi comunicata (numele meu) si va fi adusa la indeplinire de catre serviciu runos.
Stampile, semnaturi...
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
codulmuncii, utilizator
:offtopic:

Eu, am inteles problema dvs .. insa se pare ca tot o repetati pentru ca, cei care va raspund nu citesc ceea ce s-a mai scris si ce vi s-a raspuns ...
\"OFF TOPIC!\"?
Nici gand.
M-am documentat si as dori sa ma ajutati in cererea pe care o voi adresa intantei in legatura cu cele doua contracte.
Aceasta arata cam asa:


Dmnule Presedinte,

Subsemnata -----------------, domiciliata in --------------------------------------------------------, in contradictoriu cu angajatorul -------------------------, cu sediul social in -----------------------------------, reprezentat legal de catre director general, depun

CERERE DE PLATA A DREPTURILOR SALARIALE NEEXECUTATE

de care subsemnata am dreptul in baza contractului individual de munca pe perioada nedeterminata cu nr. 176/22 iulie 2002, urmand ca dumneavoastra sa dispuneti :
1. Obligarea intimatei la plata catre subsemnata a drepturilor salariale majorate si indexate cuvenite de la data de 14 martie 2011 pana la data depunerii prezentei cereri, si de care subsemnata am dreptul in baza contractului individual de munca pe perioada nedeterminata nr. 176/22 iulie 2002,
2. Obligarea intimatei la plata catre subsemnata a unei sume de 50000 lei reprezentand daune-interese si daune materiale rezultate din neexecutarea, din vina intimatei, a raporturilor de munca si a drepturilor salariale in baza contractului mai sus mentionat.

Motivele cererii sunt urmatoarele :

In drept:
art. 38; art. 166 alin. (4); art. 169; art. 253; art. 268 alin. (1) lit. (c) si alin. (2) codul muncii.

In fapt:
1. Cu privire la obligarea intimatei la plata catre subsemnata a drepturilor salariale majorate si indexate cuvenite de la data de 14 martie 2011 pana la data depunerii prezentei cereri, si de care subsemnata am dreptul in baza contractului individual de munca pe perioada nedeterminata 176/22 iulie 2002:
Intre subsemnata si angajatorul -------------------- s-au stabilit raporturi de munca in baza c.i.m. pe perioda nedeterminata nr. 176/22 iulie 2002, cu actele aditionale aferente lui.
Acest contract a incetat din initiativa angajatorului prin decizia de concediere nr. 8/12-02-2010.
Prin sentinta civila nr. 1678/24 februarie 2011 pronuntata in dosarul ------------------ de la Tribunalul -----, Sectia Conflicte de Munca si Asigurari Sociale, a fost anulata decizia de concediere nr. 8/12-02-2010 si s-a dispus reintegrarea subsemnatei pe functia si postul avute anterior concediereii, cu plata catre subsemnata a drepturilor salariale majorate si indexate de la momentul concedierii pana la reintegrarea efectiva.
In urma acestei sentinte, s-a dispus reintegrarea, intre subsemnata si intimata restabilindu-se raporturile de munca incetate in baza unui nou contract individual de munca pe perioada nedeterminata, cel cu nr. 17/14 martie 2011, avand aceleasi retributii cu cele ale c.i.m. nr. 176/22 iulie 2002.
Desi angajatorul ------------------------------- a dispus reintegrarea subsemnatei pe postul si functia avute anterior concedierii, cele din baza c.i.m. nr. 176/22 iulie 2002 a carui decizie de incetare a fost anulata, incepand cu data de 14 martie 2011, din initiativa sa, angajatorul a incetat raporturile de munca cu subsemnata si mi-a sistat drepturile salariale in baza contractului individual de munca nr. 176/22 iulie 2002 , fara sa emita in baza acestuia o decizie de concediere, de sanctionare, de suspendare si fara sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sau alt act prin care aceste drepturi sa-mi fie retinute.
Astfel, in perioada 6 aprilie 2011 - 4 martie 2013, subsemnata am fost impiedicata sa ma prezint la servici, iar incepand cu data de 14 martie 2011 pana la data depunerii prezentei intimata nu mi-a mai platit drepturile salariale in baza c.i.m. 176/22 iulie 2002, datorita actelor emise de catre angajator, insa nu in baza acestui contract, si care au fost si ele anulate de catre instanta.
In data de 4 martie 2013 intimata a dispus reintegrarea subsemnatei pe cel de-al doilea contract incheiat intre parti, cel cu nr. 17/14 martie 2011, dupa ce decizia de incetare a acestuia, cea cu nr. 34/6 aprile 2011, a fost anulata de catre Tribunalul---------------, prin sentinta civila nr. 987/5 februarie 2013.

2. Cu privire la obligarea intimatei la plata catre subsemnata a unei sume de 50000 lei reprezentand daune-interese si daune materiale rezultate din neexecutarea, din vina intimatei, a raporturilor de munca si a drepturilor salariale in baza contractului mai sus mentionat.
Desi intre subsemnata si angajatorul ---------------------------- exista raporturi de munca in baza c.i.m. 176/22 iulie 2002 , din vina angajatorului, prin actele emise de acesta si anulate de instanta, nu m-am mai putut prezenta la servici sa-mi desfasor activitatea, fapt care mi-a adus prejudicii atat morale cat si materiale prin neexecutarea acestui c.i.m. care este activ si a drepturilor salariale cuvenite in baza sa.

In concluzie subsemnata nu pot renunta la drepturile salariale recunoscute prin lege si de care am dreptul in baza contractului individual de munca nr. 176/22 iulie 2002 considerand ca orice tranzactie care urmareste renuntarea la aceste drepturi este lovita de nulitate, motiv pentru care am depus prezenta cerere.
Fata da toate aceste considerente va solicit respectuos sa admiteti cererea asa cum a fost formulata.
Avand in vedere dispozitile codului de procedura civila va solicit respectuos judecarea cauzei in lipsa.

Multumesc.




Domnului Presedinte al Tribunalului--------------------------------


As dorii sa-mi spuneti daca este bine formulata cererea.
Mii de multumiri.:love1:
Ultima modificare: Vineri, 12 Aprilie 2013
codulmuncii, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila ContSters284090 ContSters284090 Buna ziua, In calitate de angajator vin cu urmatoarele precizari : Am o sentinta civila definitiva si executorie de drept la data de 19.11.2012. Cu drept ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)