codulmuncii a scris:
adrian _p a scris:
Si mergeti la serviciu de doua ori pe zi, a cate 8 ore (sau cat o fi trecut in cele doua CIM-uri)? Semnarti in condica de prezenta de doua ori? Ca daca nu-i prestatie, de unde plata?
Aici nu se pune problema asa. Eu nu pot sa ma duc la serviciu 1 luna intreaga, si nici sa nu ma semnez pe condica. Daca angajatorul nu m-a sanctionat in vre-un fel pentru ca nu am fost la servici in acea luna, acesta este obligat sa-mi plateasca drepturile salariale pentru luna respectiva. Nu poate sa vina in fata instantei cu motivul: 'Pai stai ca nu a fost la servici'. Sunt de acord ca nu intelegeti aceste aspecte, asa eram si eu la inceput, dar cand am pus mana pe coduri sa le citesc mi s-a deschis mintea.
Din faptul ca angajatorul nu va sanctioneaza pentru o luna de absenta, nu cred ca rezulta neaparat obligatia acestuia de a va plati salariul pentru luna respectiva. Ati inteles altfel cand ati pus mana pe coduri? Angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, avand dreptul, si nu obligatia, de a aplica sanctiuni disciplinare. Plata salariului tine mai mult de obligatia corelativa de prestare a muncii. Angajatorul poate veni in fata instantei cu orice motiv pe care il poate proba.
Va rog sa ma scuzati daca v-am inoportunat pierzandu-mi timpul in incercarea de a va ajuta sa va rezolvati problemele. Nu inteleg de ce mai apelati la acest forum daca dumneavoastra ati pus mana pe coduri si intelegeti cel mai bine aceste aspecte. Haideti sa purtam o discutie civilizata asupra problemei pe care ati supus-o atentiei publice si nu asupra capacitatii de intelegere a celor care isi permit sa dialogheze cu dumneavoastra. Haideti sa ne mai acordam o sansa. Poate ca nu ne cunoastem suficient de bine.