avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functionar public, ceilalti functionari, codul muncii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functionar public, ceilalti functionari, codul muncii si codul penal.

Buna ziua.
Ceea ce va spun mai jos, nu este o minciuna ci este un caz real, cred ca nu mai este cineva ca mine:
Lucrez pe doua contracte la acelas angajator, in acelas departament si in aceeasi functie. Amandoua contractele sunt indentice (in afara de numere si de data inceheiri), cu aceeasi functie, acelas salariu, sunt active, stampilate, semnate de toata lumea, nu au incetat niciodata printr-o decizie de concediere, nu au fost niciodata suspendate, nu sunt sanctiuni sau alte hotarari definitive si irevocabile pe ele etc.
Fata de angajator mi-am indeplinit, imi indeplinesc si imi voi indeplini obligatiile prevazute la art. 39 alin. (2) din codul muncii.
Ceea ce ma framanta este urmatorul lucru: angajatorul imi plateste un singur salariu, mai exact salariul in baza celui de-al doilea contract incheiat intre parti (diferenta dintre contracte este de 9 ani).
Cineva mi-a spus ca angajatorul nu ma va mai putea concedia niciodata, legat de faptul ca unul dintre contracte ar inceta insa in acelas timp celalalt ar ramane in functiune ceea ce ar constitui un abuz pentru angajator...o nebuloasa pe care nu am inteles-o.
Plata salariului pentru primul contract a fost sistat la o data anume (data la care am inceheiat cel de-al doilea contract intre parti, la 9 ani dupa primul), pur si sumplu, fara a exista pentru asta o decizie, o hotarare sau un alt act. Angajatorul pe semne ca s-a prins cat de dobitoc a fost cand a incheiat intre mine si el aceste contracte.
Ce as putea face in acest caz. Pot sa ma duc in instanta, cu respectarea tuturor articolelor si termenelor, si sa-mi cer drepturile salariale in baza primului contract incheiat?
Constituie un abuz in serviciu pentru angajator in cazul de mai sus, avand in vedere ca lucrez la o institutie publica 100%.
Va multumesc.:flowersblue:
In instanta, trebuie sa aduceti dovada ca ati fost reintegrat in baza primului CIM.
Exista o decizie a angajatorului prin care s-a dispus reintegrarea ca urmare a anularii deciziei prin care a incetat primul CIM?

In litigiile de munca, sarcina probei incumba intotdeauna angajatorului si nu salariatului ...
Angajatorul trebuie sa probeze ca a platit drepturile salariale.
In cererea de chemare in judecata, reclamantul aduce dovezi pe care se sprijina fiecare capat de cerere.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
ContSters233678, utilizator
adrian _p a scris:

nu va pot ura succes, intrucat nu impartasesc atitudinea dumneavoastra fata de angajator raportata la faptele descrise de dvs. mai sus), va rog sa ne tineti la curent cu evolutia acesteia. Este un caz interesant.


Aici sunteti subiectiv. La cate mi-a facut angajatorul meritam 5 salarii pe acelasi post.
Multumesc pentru incurajare si categoric va voi tine la curent cu situatia mea. Trebuie sa ma apuc sa citesc sa vad cum voi formula in instanta o asemenea cerere, pentru ca multi prieteni de ai mei (majoritatea avocati) au ras cand le-am povestit ce am patit si nimeni nu este interesat sa ma ajute. Toti zic ca n-au mai intalnit asa ceva si ca sa o las balta asa cum a cazut. Cum sa o las asa? Pai ce fac eu cu primul contract care este si el activ? Nimeni nu-mi da un raspuns concret: care este situatia lui? Am fost si la ITM si le-am scris toata povestea si mi-au trimis scris ca orice conflict se rezolva in instanta ca nu tine de ei. Ma duc in instanta sa le cer judecatorilor un punct de vedere asupra contractului: care este situatia lui? As vrea sa fac si o plangere penala pentru abuz in serviciu sa vedem daca angajatorul a respectat hotararea judecatoreasca in mod corec sau in mod defectuos: reintegrarea in baza altui c.i.m. insa care este le fel cu primul c.i.m.
freeelis a scris:

In litigiile de munca, sarcina probei incumba intotdeauna angajatorului si nu salariatului ...

Pa si daca angajatorul nu aduce o astfel de decizie de reintegrare (crecta in spiritul si literei legii) atunci inseamna ca instanta se poate pronunta ca nu are cum sa-mi plateasca drepturile salariale in baza c.i.m. intrucat nu s-a produs reintegrarea pe acest c.i.m.

Pe de alta parte exista decizia de reintegrare dupa ce a fost anulata decizia de concediere a primului c.i.m. care arata cam asa:

Avand in vedere sentinta civila..., directorul general, decide:

1. reintegrarea (si spune numele meu) pe postul si functia avute anterior concediereii.
2. Reintegrarea se va dispune in baza c.i.m. (si arata noul c.i.m.) care are aceleasi clauze cu c.i.m. (si arata vechiul c.i.m.) incetat.
3. (spune numele meu) i se va solicita sa se prezinte la sediul administrativ pentru a semna noul c.i.m.
4. prezenta decizie se va duce la indeplinire de catre serviciul runos

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotararii judecatoresti de reintegrare ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Am si eu o intrebare: atunci cand un cetatean are o hotarare definitiva si executorie, reintegrarea se face pe acelas contract individual de munca ... (vezi toată discuția)
Interpretare sentinta civila definitiva si irevocabila ContSters284090 ContSters284090 Buna ziua, In calitate de angajator vin cu urmatoarele precizari : Am o sentinta civila definitiva si executorie de drept la data de 19.11.2012. Cu drept ... (vezi toată discuția)
Concediere nelegala - consecinte sentinta cgolgot cgolgot Buna ziua , as avea o intrebare legata de o concediere nelegala.Un salariat a avut contract de munca incepand cu martie 2014 pana a fost concediat in mai ... (vezi toată discuția)