avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire strabunicul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire strabunicul

De curand am aflat de existenta unui act de propietate a lu strabunicul pe 3 suprafete de teren teren. Intrebarea mea este: credeti ca se mai poate intra in posesia acelui teren, tatal meu fiind unic mostenitor al acelor terenuri.
Mnetionez ca momentan nu stiu nici natura acelor terenuri si nici situatia lor litigiosa
Cel mai recent răspuns: oana_miruna , utilizator 22:24, 1 Aprilie 2013
Mostenirea dupa strabunicul s a dezbatut? Daca da se va face supliment la aceasta mostenire.
mostenirea nu a fost dezbatuta strabunicul neavand propietatii si murind in al 2 razboi mondial
Puteti sa dezbateti succesiunea oricand .........dupa strabunic.....daca aveti actele de proprietate.
Dar in conditiile in care respectivele terenuri se afla in propietatea sau sunt folosite de alte persoane poate intervenii uzurpatiunea?
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
oana_miruna, utilizator
Se numeste uzucapiune, si da, poate interveni. Acum depinde si daca acei ocupanti ai bunurilor au facut demersurile in acest sens. In orice caz, ramane la aprecierea instantei de judecata.
Totusi, dupa strabunicul nu s-a facut nicio mostenire niciodata? Copilul/copiii lui nu au dat nicio astfel de declaratie dupa aflarea mortii sale?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune (teren agricol + casa) dacianrusu dacianrusu Buna, Am urmatoarea nelamurire referitoare la obtinerea dreptului de propietate prin uzucapiune. Strabunicul meu impreuna cu bunicii au locuit in casa ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune eu12 eu12 in urma decesului mamei mele (care a fost mostenitoarea sotului ei) a tuturor terenurilor+bunuri, noi urmasii (frati vitregi +drepti) in mod normal trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Act proprietate din 1918 shuc shuc Buna dimineata. Vreau sa va expun cat se poate de scurt speta mea, in speranta ca voi primi ceva indrumari spre solutia optima. Deci: In anul 1918, tatal ... (vezi toată discuția)