avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Certificat actionar SIF Oltenia
Discuție deschisă în Bursa de valori

Certificat actionar SIF Oltenia

Buna ziua. In urma decesului unui parinte, 4 frati au mostenit un certificat de actionar la SIF Oltenia. Nu exista succesiune in urma decesului parintelui (mama, tatal fiind si el decedat). Care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de dividende ? Unde ar trebui sa se adreseze si care ar fi conditiile obtinerii acestor dividende ?
In cazul in care cei 4 frati ar decide sa vanda acest certificat, ce ar trebui facut ?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:21, 1 Aprilie 2013
Trebuie facuta succesiunea dupa titluarul actiunilor. Apoi facut in partaj de bunuri mobile . In vederea introducerii in masa succesorala a acestor actiuni va trebuie si extras de cont de la depozitarul central.
Dupa ce faceti ce vi s-a recomandat mai sus, trimiteti la sediul SIF copie dupa actul de la notar pentru a face si ei modificarea in registrul actionarilor. Abia dupa aceea puteti ridica dividendele si, eventual, puteti contacta o firma specializata prin intermediul careia sa va puteti vinde actiunile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni sif leusan leusan Acum 11 ani impreuna cu fratele meu am mostenit un certificat de actionar de la tatal nostru (1000actiuni SIF OLTENIA).Nu am deschis inca succesiunea inca dar ... (vezi toată discuția)
Sif oltenia scorpio1963 scorpio1963 Am mostenit de la bunica mea un nr. de actiuni la sif oltenia , cand am vrut sa incasez sumele cuvenite si neincasate de catre aceasta din dividende in anii ... (vezi toată discuția)
Certificat de actionar, si certificat de investitor soarebv soarebv Buna ! Am si eu 2 intrebari majore, am gasit 2 Certificate de actionar, unul al sotiei si altul al soacrei (care nu mai este), la doua companii din ... (vezi toată discuția)