avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere penala

daca ti s-a facut o plangere penala pentru savarsirea unei infractiuni (posibil acum 3 ani) cum esti afectat? Ce trebuie sa faci in conditiile in care dispui doar de amenintarile verbale?
Cel mai recent răspuns: Laura Vilsan , Mediator 23:45, 1 Aprilie 2013
Depinde despre ce infractiune este vorba,daca este o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate,ati putea incerca o impacare cu respectiva persoana,iar in acest caz,raspunderea penala se va inlatura.
Daca este vorba despre celelalte infractiuni,veti fi convocat sa dati declaratii despre imprejurarile de fapt de catre organul de urmarire penala.
infractiunea ar fi un cont de yahoo identic cu numele reclamantului.
Departe de mine pretentia de a face incadrarea juridica a faptei,dar daca se demonstreaza ca ati savarsit infractiunea de violare a corespondentei,conform art.195 Cod Penal,aveti o sansa,pentru ca actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila iar impacarea cu partea vatamata inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea dreptului la intimitate. Paulexandra Paulexandra Lucrez in cadrul unei companii de IT cu pretentii. Am fost in concediu 1 saptamana, timp in care managera impreuna cu un coleg mi-au verificat laptopul si ... (vezi toată discuția)
Mediere in cauze penale Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I se pot face medieri in cauze penale ,de cind si pt ce infractiuni? (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)