avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Act notarial la credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Act notarial la credit

Buna ziua! Vreau sa fac un credit la banca, dar din cauza salariului mic din acte nu pot obtine acest imprumut. De aceea unchiul meu este dispus sa ma ajute, el avand un salariu in acte mai mult decat suficient. Pentru ca sungura posibilitate data de banca e ca unchiul meu sa fie debitor principal si eu co-debitor, unchiul meu ar vrea sa facem un act la notar prin care eu sa ma obglig sa platesc, sau sa fiu tras la raspundere in cazul neplatii.
Intrebarea este: se poate face vreun act la notar(angajament sau altceva de mana si apoi legalizat) prin care eu sa "preiau" toata responsabilitatea acestui credit, chiar daca pe contractul incheiat cu banca figuram amandoi?
Am fost si la notar, am intrebat si mi-a raspuns ca nu stie, nu s-a mai lovit de acest lucru pana acum...
Imi cer scuze moderatorior daca am ales gresit subiectul, dar altul m-ai apropiat nu am gasit.
Multumesc!
Multumesc frumos, cred ca un contract de fidejusiune este cea mai buna solutie
Pai nu prea e o solutie. Daca dumneavoastra figurati ca si coplatitor, oricum aveti aceeasi obligatie de garantie pe care ati avea-o ca si fidejusor. Unde-i smecheria?
Toata chestia este, ca in caz de neplata, banca ne trage la raspundere (pe mine si pe unchiu meu), dar si unchiu meu poate sa ma traga pe mine la raspundere pentru ca nu am respectat contractul de fidejusiune. Nu? Cred ca asta se obtine prin acest contract
Nu. Puteti fi si dvs executat silit daca nu se plateste creditul, doar atat. unchiul nu va poate trage la raspundere, dimpotriva dvs i-ati putea cere banii p care ii platiti ptr creditul unde el este debitor principal.
Jocandi Causa a scris:

Este simplu. Faceti un contract de imprumut la notar, unchiul iti imprumuta banii, tu esti obligat sa ii platesti banii, in ratele prevazute in scadentarul contractului de credit. Scadentarul poate fi anexa la contractul de imprumut. Evident, dobanda ar fi o problema... unchiul nu va poate percepe dobanda


Se poate plati si dobanda daca fac contractul de imprumut pe toata valoarea creditului (costul total al creditului respectiv). Perioada imprumutului este aceeasi ca si perioada de rambursare a creditului bancar si se poate introduce si obligatia imprumutatului de a achita lunar o anumita suma (rata creditului) in contul imprumutatorului (contul de credit deschis la banca de unde a obtinut creditul).

Alte discuții în legătură

Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Codebitor gigi19 gigi19 Salut, In conditiile in care devin codebitor intr-un imprumut bancar fie imobiliar fie de nevoi personale, in ce situatie pot fi scos din acest ... (vezi toată discuția)