avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Codebitor
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Codebitor

Salut,

In conditiile in care devin codebitor intr-un imprumut bancar fie imobiliar fie de nevoi personale, in ce situatie pot fi scos din acest imprumut?

Exista poibilitatea ca cel imprumutat sa ma inlocuaisac cu alt co-debitor? Sau exista posibilitatea ca cel imprumutat la un anumit moment sa indeplineasca conditiile necesare imprumutului si sa ramana singur in credit?

Faptul ca devin co-debitor ma va afecta pe viitor? Chiar daca prin natura imprumutului nu va fi nici o proprietate trecuta pe numele meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gigi19 , utilizator 09:15, 17 Noiembrie 2009
ptr a iesi din calitatea de codebitor ar trebui ca cel impumutant , sa gaseasca pe cineva cu venit mai mare sau cel putin egal cu al tau , pe criza asta niciodata banca nu o sa accepte ca imprumutantul sa ramana singur indiferent de venitul sau
in calitate de codeditor raspundeti in solidar cu imprumutantul, mai exact daca imprumutantul nu isi achita ratele , banca se va indrepta impotriva dvs, asupra tuturor veniturilor sau bunurilor dvs
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2009
ContSters89128, utilizator
La fel este si in cazul unui credit ipotecar? Adica cel imprumutat nu ar putea sa ramana singur nici un situatia in care are ipoteca pe un imobil a carui valoare este de 2 ori mai mare?

Ce ar trebui sa fie stipulat in contract astfel incat sa fiu sigur ca am posibilitate sa ies din acest cred (de

S-ar putea ca ,devenind codebitor, sa nu mai puteti dvs lua un credit personal, deoarece veti depasi limita de indatorare. Intrebati la banca despre aceasta problema!
Am citit pe acest forum un caz in care userul nu a putut accesa un credit pentru ca era girant in alt credit.
Ok, de acest aspect sunt constient.

Ingrijorarea mea cea mai mare este legata de faptul ca nu voi putea fi scos din credit. Credeti ca exista posibilitatea ca banca sa refuze inlocuirea mea de catre alta persoana in credit, chiar daca persoana respectiva intruneste conditiile pe care le intrunesc si eu? Exista situatii de genul acesta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)
Sechestrare masina qwertyxyz qwertyxyz Buna!Asi avea problema ca eu am o masina,care este pe numele tatalui din cauza sumei imense a Asigurarii.Problema esta,ca tatal meu este co- imprumutat la un ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)