avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestrare masina
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestrare masina

Buna!Asi avea problema ca eu am o masina,care este pe numele tatalui din cauza sumei imense a Asigurarii.Problema esta,ca tatal meu este co- imprumutat la un credit bancar,suma nu este prea mare au ramas inca 6-7 mii de euro ceva dobanzi,nu stiu suma exacta.In ultimul timp parintii mei mama mea are pe nume creditul) nu prea au putut sa-si plateasca suma ceruta,inloc de 800 de lei platesc 200-300 cant cat pot,si au inceput sa-si primeasca avertizarii cu executarea bunurilor si blocarea cardurilur precum si retinerea salarului. Problema mea ar fi : masina care este pe numele tatalui meu poate sa fie in pericol de executare? nu este vorba de o masina scumpa valoare in jur de 1400-1600 de euro) Ce putem sa facem cu masina,singura posibilitate este sa luam jos de pe numele lui?

M-am uitat la portal.just.ro daca este ceva sau nu,cand am scris numele nu a aparut nimic,nu stiu ca asta inseamna ceva sau nu.
Multumesc raspunsul!
Cel mai recent răspuns: qwertyxyz , utilizator 15:12, 23 August 2015
Exexcutarea silita se dispune asupra bunurilor in evidenta debitorului
Daca beneficiarul creditului este mama dvs ,atunci bunul mobil care este proprietatea exclusiva a tatalui ,nu poate face obiectul executari sillite
Incerati sa negociati cu executorul incheierea unui angajament de plata-cu acordul creditorului
ynocentta a scris:

Exexcutarea silita se dispune asupra bunurilor in evidenta debitorului
Daca beneficiarul creditului este mama dvs ,atunci bunul mobil care este proprietatea exclusiva a tatalui ,nu poate face obiectul executari sillite
Incerati sa negociati cu executorul incheierea unui angajament de plata-cu acordul creditorului


Numa debitorulu este in pericol de executare a bunurilo mobile,in caz in care nu sunt implicate si garantii,co debitorul nu? Deoarece si codebitorul primeste apeluri si tot feluri de atentionunari.
in primul rand, masina nu e bunul exclusiv al tatalui si in al doilea, fie ca tatal are calitatea de impumutat alaturi de mama sau girant, raspunde pt acel credit, asa ca masina dvs e in pericol de a fi vanduta pt recuperarea banilor pe care parintii ii datoreaza.
Trecerea masinii in coproprietate,ar ajutea ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu codebitorul intr-un credit nevoi personale cand titularul nu mai plateste si se ajunge la executare? angelatyb angelatyb in cazul in care titularul nu mai plateste creditul de nevoi personale in care nu sa girat cu bunuri ci doar cu salariile si se ajunge la executare ce se ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata credit de nevoi personale alessia32 alessia32 buna ziua, situatia mea este destul de complicata,in urma cu un an am girat o colega la 2 imprumuturi pe care nu le-a platit si acum am proprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)