in cazul in care titularul nu mai plateste creditul de nevoi personale in care nu sa girat cu bunuri ci doar cu salariile si se ajunge la executare ce se intampla cu codebitorul?titularul nu are carte de munca si nici bunuri. codebitorul nu are carte de munca dar are casa, masina si firma pe numele lui. se poate ajunge sa puna sechestru pe bunurile codebitorului?ce trebuie sa faca codebitorul pt ca nu el a beneficiat de acei bani ci doar titularul? banca spune ca nu-i intereseaza cine a beneficiat ei trebuie sa recupereze banii. trebuie codebitorul sa-si intraineze bunurile pt a nu i se pune sechestru?sa ajuns la 85 zile intarziere iar titularul nu va plati .multumesc!
Avand in vedere ca este la fel de obligat ca si platitorul, co imprumutatul este tinut salidar cu acesta pentru intregul debit. Banca se poate indrepta impotriva ambilor in egala masura, si chiar are obligatia contractuala sa o faca, de cele mai multe ori. Se va executa prin poprire conturile bancare ale ambilor debitori, executorul avand dreptul sa dispuna concomitant si scoaterea la licitatie a bunurilor mobile si/sau immobile ale debitorilor......Dupa ce se va executa creanta, co-debitorul se poate intoarce cu actiune impotriva titularului pentru a-si recupera banii sau contravaloarea bunurilor vandute de executor.
multumesc! daca pana se ajunge la executare trec casa pe numele tatalui prin donatie ,costa mai ieftin,banca mai poate pune sechestru ?sau trebuie neaparat contract de vanzare-cumparare?
Se poate dona, costul actului de donatie fiind aproximativ egal cu al contractului de vanzare-cumparare. Stiti ca intrand in patrimoniul tatalui, ea se va imparti ulterior decesului si la alti mostenitori privilegiati....Adica intervin si alte aspecte juridice in urma vanzarii sau donatiei....Ganditi-va bine la costurile imediate dar si la cele viitoare.Sa nu dati din lac in put!
[editat citat- cred ca va rog degeaba sa nu mai citati mesajele carora le raspundeti]
Codebitorul a [gresit] ca a girat pe imprumutat, imprumutat la gasit numai bun de plata pe codebitor in momentul cand primul nu a mai vrut sa plateasca ratele la imrumutul pe care l-a facut. Da, sumele neachitate de imprumutatat se recupereaza de la codebitori(daca sunt mai multi) in orice forma permisa de lege!