avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu inspectia tehnica la un automobil in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu inspectia tehnica la un automobil in bulgaria

buna |! de cativa ani locuiesc in strainatate si detin un automobil inscris in bulgaria la care a trebuit acum o luna si ceva sa ii fac itp asigurare si impozit avand putin timp liber (2 zile) am gasit un amic care dorea sa vina si el in tara sa ia niste documente asa ca ne-am inteles sa mergem impreuna pana in bucuresti stiind ca drumul va fi obositor inainte de plecare m-am uitat in viteza pe internet sa gasesc o firma care sa poata sa imi duca masina pana in bulgaria pt reinnoirea documentelor mai sus mentionate din mai multe oferte am ales una am sunat si m-am inteles ca ajung dimineata urmand ca el sa se descurce pana la pranz asa ca dimeata la 8 am ajuns in bucuresti am incredintat masina persoanei ce reprezenta acea firma si m-am dus acasa la prietenul meu sa dorm el plecand prin oras dupa documentele de care avea nevoie pana pe la 13:00 am luat masina si l-am luat pe prietenul meu si ne-am intors inapoi trecand vama in ungaria apoi acum cateva zile am imprumutat masina unui alt amic ce avea si el procura pentru a putea conduce cand a ajuns la vama romana sa intre in tara i s-a spus ca asigurarea este valabila dar cartonul de la inspectia KAT (itp) este fals a fost retinut pentru cateva declaratii nevand habar ca inspectia ar putea fi falsa a avut dreptul sa mearga cu masina pana la el acasa iar cartonasul cu pricina a fost retinut pentru verificare daca e gasit fals au zis ca risca amenda penala sin incep cercetarile .
precizez ca ma consider nevinovat si cum nici prietenul meu nu avea habar va rog sa imi spuneti;
-daca e fals talonul cu inspectia cat este amenda penala pentru cel ce a condus masina?
- si daca o sa i-au si eu amenda penala pentru acel act ?
Astept raspunsurile dumneavoastra .Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters303962 , utilizator 16:31, 15 Noiembrie 2013
Chiar dacă este fals talonul ce atesta inspecţia, neavând dvs nici o implicaţie, vinovăţia în cazul infracţiunii de fals nu poate îmbracă forma culori, puteţi proba raportul juridic cu firma bucureşteană care a realizat operaţiunea, puteţi ajuta organele de cercetare penala în vederea identificării autorului ori a reţelei infracţionale, puteţi primi o rezoluţie de scoatere de sub urmărirea penala.forma culpei, am scris mai sus.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Bogdan Marinescu , Avocat
poate sa fie o impresie gresita dar in opinia mea masina nici nu a trecut la bulgari ptr ITP.

nevinovatia poate fi demonstrata cel mai sigur cu un contract de prestari servicii incheiat cu firma care a facut ITP-ul in Bulgaria.

raman semne de intrebare de ce nu a fost depistat falsul la iesirea din tara, dar deja nereferim la deschiderea unui alt topic privind intrarea in spatiul Schengen.
la iesirea din tara mai eru valabile inca vechile documente si le-am folosit stiind ca asigurarea este valabila dupa 24 de ore si cand mi-au returnat masina avea vigneta de bulgaria deoarece a zis ca folosit-o nu am incheiat nici un contract cu ei am doar foaia de la western union cum a trimis sora mea banii deoarece eu nu aveam suficienti la mine
inca nu sa decis daca este sau nu fals acest carton cu inspectia ce a fost retinut dar nefiind-mi retinut nici un alt act al autoturismului (talon , asigurare si nici numere) se poate face din nou inspectia daca autoturismul este dus in bulgaria cu platforma ? deoarece am gasit sa vand autoturismul la un pret rezonabil
Poti sa-mi spui si mie cum ai rezovat-o in final? daca poti sa-mi lasi un nr de telefon. si mie mi s-a intamplat ceva asemanator! merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

talon i.t.p. pe bulgaria constatat fals in italia in 2015 anidorin1 anidorin1 Buna ziua si va cer un sfat legat de un ITP sesizat fals. Am cumparat o masina cu numere de Bulgaria si am venit cu ea in Italia unde locuiesc si muncesc. ... (vezi toată discuția)
Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Parasire tara cu o masina care nu este pe numele tau. cetatean03 cetatean03 Buna seara! In weekend as vrea sa plec in Sofia, Bulgaria si sa trec vama Ruse-Giurgiu. Problema este ca masina cu care doresc sa plec este pe numele tatalui ... (vezi toată discuția)