avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general IMPOZITUL PE DIVIDENDE AFERENTE ANULUI 2007
Discuție deschisă în Contabilitate în general

IMPOZITUL PE DIVIDENDE AFERENTE ANULUI 2007

as avea si eu o intrebare " cand se declara impozitul pe dividende aferente anului 2007 si cand se plateste suma respectiva ".
va multumesc :;)
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 15:34, 26 Februarie 2009
trebuia declarat pana acum si platit pana la 31.12.2008
AM AFLAT CA IMPOZITUL TREBUIA PLATIT PANA PE 25.12.2008 SI RAPORTAT IN DECLARATIA DE LA NOV 2008 UNDE APARE TERM DE PLATA 25.12.2008
ati aflat bine.
Iata unde scrie:

Codul fiscal
Art. 67. - (1) Veniturile sub formă de dividende, inclusiv sumele primite ca urmare a deţinerii de titluri de participare la fondurile închise de investiţii, se impun cu o cotă de 16% din suma acestora. Obligaţia calculării şi reţinerii impozitului pe veniturile sub formă de dividende revine persoanelor juridice, odată cu plata dividendelor către acţionari sau asociaţi. Termenul de virare a impozitului este până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se face plata. În cazul dividendelor distribuite, dar care nu au fost plătite acţionarilor sau asociaţilor până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale, impozitul pe dividende se plăteşte până la data de 31 decembrie a anului respectiv.

OPANAF 101/2008 - Instructiuni de completare a declaratiei 100 - pct. 1.4. lit. d
I. Depunerea declaraţiei
Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat se completează şi se depune de plătitorii de impozite şi taxe cărora le revin, potrivit legislaţiei în vigoare, obligaţiile de plată cuprinse în Nomenclatorul obligaţiilor de plată la bugetul de stat prevăzut în anexa nr. 15.
1. Termenul de depunere a declaraţiei:
1.4. Alte termene:
d) până la termenul de plată prevăzut de lege, pentru următoarele obligaţii de plată:
- impozitul pe dividende, în cazul în care dividendele distribuite nu au fost plătite până la sfârşitul anului în care s-au aprobat situaţiile financiare anuale;
- impozitul pe veniturile din dobânzi, în cazul veniturilor realizate în baza contractelor civile;
-impozitul pe câştigul din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare, în cazul societăţilor închise, şi din transferul părţilor sociale;
- impozitul pe veniturile din lichidarea unei persoane juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende ole ole pentru anul 2009 cand trebuie depusa declarati privind impozitul pe dividende si cand trebuie platit (vezi toată discuția)
"problemute" la dividende cristintoncea cristintoncea Problema nr. 2: 1. am nevoie de un sfat. O firma a avut profit in 2007, pe care in bilant l-au trecut pe nerepartizat. In cursul anului 2008 l-au repartizat ... (vezi toată discuția)