avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare?



Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare.
Ma ocup si cu activitati de listare,xerox.
A-si vrea sa stiu cum inregistrez aceasta activitate in contabilitate (in registru de gestiune zilnica , in registru de adaos comercial fara a-mi afecta inventarul la sfarsitul anului?
Aceste xeroxuri le pot trece pe casa de marcat pentru ca am cod dar imi afecteaa RFZ care il trec in raportul de gestiune zilnica astfel afectandu-mi si soldul final pentru marfa din stoc in caz de inventar?
Eu am cumparat hartie si tus in 10 martie trecandu-le doar in RJIP pe cheltuieli, nu am considerat-o marfa, pana acum nu am trecut prin casa de marcat ce am xeroxat si listat
Cum trebuie sa procedez cu veniturile, cu tusu sau hartia pentru a fi bine in caz de control si a iesi bine inventarul?
va multumesc



Cel mai recent răspuns: alinciopi , utilizator 21:23, 10 Aprilie 2014
As putea proceda la fel si pentru activitatea de incarcare cartuse cu toner sau cerneala? Si daca da ce ar trebui sa apara pe bonul fiscal, o singura pozitie pentru prestare serviciu (incarcare cartus), sau una pentru serviciu si una pentru materialul folosit?
Precizez ca tonerul si cerneala le cumpar bulk. Pe acestea cum le inregistrez?
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
alinciopi, utilizator
Daca faceti strict prestare de servicii de incarcare cartuse apare acest lucru pe bon fara valoarea produsului pe care-l introduceti acolo. Daca separat vindeti si marfa cum ar fi acel cartus original pentru imprimanta pe care clientul si-l pune singur in aparat, atunci treceti pe bon denumirea articolului. Aici e problema ca sunt diferite modele de imprimante si deci si unele marci cu indicative care ar trebui sa apara distinct pe bon. Ati avea deci comert si prestari servicii.
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
george-neagu, moderator
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a completa/detine nir la un pfa cu norma de venit neplatitor de tva GabrielONE GabrielONE Buna ziua, am si eu o mare nelamurire. Detin un PFA cu domeniu de activitate principal \"activitati fotografice\" la care i-am adaugat de curand inca 4 coduri ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat pt serviciul de copiere lorette2013 lorette2013 Buna ziua, am o firma de intermedieri asigurari si am pus si xerox, am cod caen, casa de marcat, tot ce imi trebuie! Trebuie sa bat in fiecare de in casa de ... (vezi toată discuția)