avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrerupere prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrerupere prescriptie

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
Pentru niste facturi emise in perioada 2007-2008, se poate spune ca este vorba de o intrerupere a prescriptiei faptul ca firma debitoare a fost pusa in intarziere anual prin extras de cont, conf. art. 2537 alin. 4 din C. civ?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 16:23, 2 Aprilie 2013
"..." orice act prin care cel in folosul caruia curge prescriptia este pus in intarziere."
potrivit art 1522 ncc,debitorul poate fi pus in intarziere fie printr-o notificare scrisa prin care creditorul ii cere executarea obligatiei, fie prin cererea de chemare in judecata.Prin urmare ,intreruperea prescriptiei opereaza numai in cazul in care creditorul (dv)a facut unul dintre cele doua act e enumerate e art. 1522 Ncc.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere valoare redusa AllyOD AllyOD Buna ziua. Am primit prin posta o Comunicare Adresa, referitor la o cerere de valoare redusa, emisa de B2Kapital, pt Vodafone. Data ctr este 16.03.2017, iar ... (vezi toată discuția)
Prescriere intrerupta bianca12 bianca12 As dori sa stiu daca o simpla notificare intrerupe prescriptia sau doar cererea de chemare in judecata (vezi toată discuția)
Prescriptia civila prin mediere mosu1907 mosu1907 Buna ziua! In urma cu 4 ani am dat cu imprumut o suma de bani. Dupa 2,5 ani de la aceast fapt am facut demersuri printr-un mediator pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)