avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj - pierdut. Recurs - pierdut. Acum pot cere EU ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj - pierdut. Recurs - pierdut. Acum pot cere EU partaj?

Buna ziua. Fosta sotie a deschis proces de partaj. A cerut impartirea a doua credite de nevoi personale contractate de ea in timpul casatoriei. A pierdut.
A facut recurs. A pierdut. Nu a cerut nimic altceva decat acele credite.
Acum pot deschide eu proces de partaj? Pentru un teren pe care il detinem impreuna?
Si daca banca a pus sechestru pe teren ce pot face? in conditiile in care terenul este bun comun iar datoria este datorie persoanala a fostei sotii?
Cel mai recent răspuns: ionut979 , utilizator 19:19, 3 Aprilie 2013
daca bunul este comun da, puteti cere partaj chiar pentru ca banca sa nu ia si partea dvs.
multumesc pt raspuns. deci pot deschide partaj?
Actiunea de partaj poate fi promovata oricand, este imprescriptibila.
Puteti aduce la masa partajabile si alte bunuri proprietate devalmasa, dobandite in timpul casatoriei.

Succes.

dar a fost deja deschisa actiunea de partaj de fosta sotie, imediat dupa divort, acum 2 ani. si a pierdut. a facut apoi recurs, la care a pierdut iar. din cauza ca a cerut partajarea a doua credite de nevoi personale facute de ea, singura.
deci intre mine si fosta sotie a existat un proces avand ca obiect partaj. pot deschide eu acum alt proces, cu acelasi obiect? nu este autoritatea de lucru judecat?
desi acum va fi vorba de alte bunuri si voi fi eu reclamantul, nu fosta sotie, obiectul procesului este acelasi.
Hotararea judecatoreasca emisa a avut ca obiect partajarea unor credite dobandite in timpul casatoriei.

Dumneavoastra solicitati partajarea unui bun imobil, proprietate indiviza, comuna.

Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Divort kradu1 kradu1 Buna ziua. Am divortat de sotia mea in decembrie 2013 dupa 2,5 ani de casnicie. La divort sotia mea nu a cerut nimic de la mine ( material ), decat sa ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată defostul soț și ... Alice87 Alice87 Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată de fostul soț și recasatorita? Divorțată din 2013.. Sunt 11 ani (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)