avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată defostul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată defostul soț și ...

Mai am dreptul la partaj,fiind divorțată de fostul soț și recasatorita?
Divorțată din 2013..
Sunt 11 ani
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2024
Alice87, utilizator
Dreptul de partaj e imprescriptibil.
Ce aveti de împărțit?
Buna ziua,

Bunurile dobandite de soti, in timpul casatoriei, sunt bunuri comune, proprietate devalmasa, daca nu a fost ales un regim al separatiei de bunuri sau al comunitatii conventionale.

Prin urmare, daca, in calitate de soti, ati dobandit anumite bunuri, acestea pot fi supuse impartelii.

Imparteala poate fi realizata oricand.

Ea poate fi transata in fata notarului public, ori in fata instantei de judecata, daca exista neintelegeri.

Totodata, bunurile comune pot fi vandute, daca sotii isi exprima acordul , in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj mihaela11_teo mihaela11_teo Buna ziua,am divortat de 7 ani si avem in comun un apartament cu 2 camere si un copil major.Dupa divort nu am facut partajul iar eu m-am recasatorit. Eu mai ... (vezi toată discuția)