avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dispozitie de incetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dispozitie de incetare

Buna ziua: o situatie concreta:un angajat isi da demisia cu data de 19 ale lunii...se aproba...
deci dupa mine ar fi: ultima zi de lucru pontata ar fi 18. In revisal la data incetare ar fi data de 19,iar dispozitia de incetare tot 19.
Ea m-a pus sa fac asa: incetare in revisal data de 19, ziua de 19 sa fie pontata, ultima zi de lucru tot 19,dispozitie de incetare tot 19.
Deci puteti sa ma lamuriti si pe mine? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 2 Aprilie 2013
1. Demisia este cu sau fara preaviz ?

2. De ce data de 18 este ultima zi lucrata, daca in data de 19 si-a dat demisia?
Demisia este fara preaviz,suna asa: " rog a-mi aproba cererea de demisie incepand cu data de 19". sau din data de 19.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Arion Ramona, utilizator
In acest caz, data incetarii c.i.m. este data de 19 .. data care poate fi zi lucratoare , intrucat nu exista niciun text de elge care sa dispouna ca ultima zi lucrata de salariat este ziua lucratoare anterioara datei incetarii c.i.m.
Dar logic ar fi asa: ultima zi lucratoare 18.data incetarii 19,nu?am avut o situatie asemanatoare cu un angajat care era pontat in 19,tot in 19 data incetarii luat cu conventie de la Ajofm si mi-au trimis actele inapoi de la Ajofm ca sunt incorecte, din cauza faptului ca el fiind pontat in 19,dispozitia de incetare trebuie sa fie cu data de 20. De asta ce spuneti?
Este problema AJOFM-ului de a interpra eronat legea ... eu cunosc caz, si cred ca asa ceva a mai fost expus pe Forum, cand AJOFM-ul a interpretat legea cum precizati dvs in mesajele anterioare .sia intors dosarul .....

Logica dvs nu are nicio sustinere legala ... Interpretarea corecta a normei este în sensul de a nu se face nici o diferentiere în a stabili ce fel de zi este data incetarii c.i.m., potrivit regulii ca acolo unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Decizia incetare suspendare cim soucadan soucadan Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa ... (vezi toată discuția)
Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata gps gps buna seara! daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea ... (vezi toată discuția)