Detin un teren intravilan intr-o comuna, la strada, intre doua case vechi de peste 50 ani, peretii acestora fiind totodata si limite ale proprietatii mele. Intentionez sa construiesc o casa, P+M, lipita de una dintre case.Mentionez ca aceasta casa a vecinilor contravine art. 611-614 Cod Civil, precum si art. 615, intrucat 16 m din cei 22 ai acoperisului sunt astfel construiti incat apa se scurge pe terenul meu (practic, asteriala se afla deasupra terenului meu). Pot executa proiectul astfel incat sa lipesc casa de cea a vecinilor, obligandu-i astfel sa schimbe si forma acoperisului? Care sunt caile legale?
Am cumparat terenul in anul 2005, iar intre vecini si fostii proprietari nu a existat niciodata un acord - scris - privind constructiile in speta.
cu proiectul si cu autorizatia intrebati la primarie pe inginerul cadastrist. In schimb cu apa de ploaie, puteti sa cereti o servitute de apa(picatura de pe streasina)
Ajungeti cu ei la un acord ( daca va lasa sa lipiti casa dvs.de a lor.)
Nu mai puteti face nimic in privinta scurgerii apei.( s-ar putea ca dvs. la momentul constructiei casei lor sa fi fost dfe acord si nu v-ati gandit la consecinte ).
Picatura streasinii
hesperos
Buna ziua.
Am si eu o intrebare, referitoare la o problema cu vecinul: pentru a-mi putea mansarda casa am nevoie de stilpi de sustinere pentru aceasta in ... (vezi toată discuția)