avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In legatura cu indemnizatia pt. cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In legatura cu indemnizatia pt. cresterea copilului

Buna ziua din decembrie 2013 fac un an de cand m am angajat. Salariul meu brut este 1000 ron si ma intereseaza cum trebuie sa procedez daca vreau sa fac un bebe. Care va fi valoare indemnizatiei pt cresterea copilului? va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 2 Aprilie 2013
1. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) dar:
- daca optati pentru CCC pana la 1 an indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 3400 lei lunar;
- daca optati pentru CCC pana la 2 ani indemnizatia este cuprinsa intre 600 - 1200 lei lunar.

2. Daca veti naste cel mai devreme incepand cu luna noiembrie 2013 veti putea beneficia de CCC.

Eu net am 750 asta inseamna ca voi lua aproximativ 630 de lei . Eu intelesesem ca trebuie sa am minim 12 luni lucrate si abia apoi sa raman insarcinata
1. - A fost o neintelegere sau cine v-a spus nu a stiut sa va explice.
- In cele 12 luni intra si perioada in care veti fi in concediu prenatal (sarcina) cand venitul net este mai mic (oricum indemnizatia nu va fi mai mica de 600 lei lunar).

2. Veti mai primi si alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului p_andrada p_andrada Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca cum e treaba cu indemnizatia pentru cresterea copilului? Am tot studiat problema, dar sunt si mai tare in ceata in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de ccc mitid84 mitid84 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil. In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)