avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna ziua,
Poate cineva sa ma lamureasca cum e treaba cu indemnizatia pentru cresterea copilului? Am tot studiat problema, dar sunt si mai tare in ceata in acest moment. Cat la suta este? Se calculeaza din salariul brut, sau net acel procent? Este diferita in functie de cati ani stai acasa (1 sau 2)?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: p_andrada , utilizator 10:57, 24 Ianuarie 2013
1. Cautati si cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei.

2. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independenta sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Indemnizatia pentru CCC este 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii dar:
- nu mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3400 lei daca optati pentru CCC pana la 1 an;
- nu mai mica de 600 lei si nici mai mare de 1200 lei daca optati pentru CCC pana la 2 ani;
Multumesc frumos pentru informatii.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de ccc mitid84 mitid84 Buna ziua. va rog sa-mi spuneti si mie cu cat se plateste primul an de crestere copil si anul al 2lea de crestere copil. In al doilea an este o suma fixa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate, cuantumul indemnizatiei pentru ccc corinamilitaru corinamilitaru lucrez la o firma din martie anul curent si as vrea sa ma lamuriti cu niste probleme: 1)vreau sa raman insarcinata si vreau sa stiu cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil nykoleta2106 nykoleta2106 Buna ziua, momentan sunt angajata,dar si studenta la zi.as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil in cazul in care as ramane fara ... (vezi toată discuția)