Buna ziua!
Am avut de curand un control fiscal de fond la trei ani de activitate!
In urma controlului, printre altele, pe care le-am inteles, am avut atentionare asupra declaratiilor semestriale pe TVA (394), spunand ca au fost depuse cu date eronate si ca masura, corectarea datelor!
Atat este specificat in Dispozitia privind masurile stabilite, dar nu precizeaza ce anume a fost declarat eronat:sorry:
Din discutiile purtate cu D-l inspector, am inteles ca era vorba despre nedepunerea D394 de catre firmele care au achizitionat marfa de la mine si atunci la verificarea incrucisata apare bifat cu rosu:sorry:
Acuma, intrebarea este: Cum pot sa gasesc erorile din declaratii, avand in vedere ca in perioada anului 2011, D394 se depunea la ghiseu si ce risc daca nu fac modificarile solicitate?:rtfm:
Este obligatia organelor de control sa mentioneze in actul de control fiscal erorile pe care le-au semnalat in Declaratiile 394, cu atat mai mult cu cat cei care au achizitionat marfa de la Dvs. nu le-au declarat. In acelasi timp, tot dansii sunt cei care trebuie sa initieze control incrucisat pe teren,cu respectivele societati.
Dvs. ati declarat vanzarea marfurilor. Ati inregistrat in contabilitate atat venituri, dar ati colectat si TVA. Eu personal nu vad care este vina pe care o purtati Dvs., ca societate.
Multumesc mult pentru raspuns si incurajare!
Dar dupa cum stiti si d-voastra, organele de control cauta intotdeauna vinovatii in ograda altcuiva si intotdeauna i-si lasa cate-o portita pentru a putea reveni cu alte sanctiuni!
Din pacate la noi in Romania nu exista interesul sa te puna in legalitate fiindca daca s-ar proceda asa, foarte multi nu si-ar mai justifica activitatea!!!
D300
mirelanicola.72
Ce repercursiuni ar putea avea faptul ca, la completarea si transmiterea D300 s-a omis completarea randurilor 17.1, respectiv 27.1 (corelatiile cu D394)? Va ... (vezi toată discuția)