avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... executare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

executare

o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere
1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati
2. incuviintarea executarii prin vanzarea bunurilor gajate in favoarea reclamantului , daca nu va executa de buna voie

pt a trece la executarea pct 2 , in cazul unei hotarari favorabile , ce etape mai trebuiesc parcurse ?
pot trece direct la vanzarea bunurilor gajate ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:30, 26 Februarie 2009
Pentru a putea face executarea trebuie sa investiti hotararea cu formula executorie si sa luati legatura cu un expert.
Asteptati putin sa vedeti daca nu se declara vreun apel.
dupa ce ramane definitiva si irevocabila
o investesc cu formula executorie si ..... astept sa vad daca executa de bunavoie
daca nu ???????
pot trece la vanzarea bunurilor gajate ? sau tr sa mai fac altceva pt a le putea vinde

ceea ce ma intereseaza de fapt - pot sa vand eu direct , pe baza hotararii judecatoresti sau este necesar sa apelez la executor ?
deci hotararea este de incuviinatare a executarii prin vanzare ....
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat
Al doliea capat de cerere este inadmisibil.Orice hotarare judecatoreasca are o finalitate prin executare. Nu puteti trece la executare decat investind un executor.Acesta este menirea acestora , sa solicite instantei incuviintarea executarii si sa treaca la treaba.
si cum ramane cu institutia gajului ?
Tot prin executor se rezolva.

Alte discuții în legătură

Fff urgent. executare irbo irbo buna ziua. as avea nevoie de putin ajutor. speta este urmatoarea: eu sunt creditor privilegiat (contract de gaj asupra unor bunuri inscris si la AEGRM). un ... (vezi toată discuția)
Vanzarea bunurilor retinute drept garantie ENGFULL ENGFULL contract lohn beneficiarul nu achita facturi restante , producatorul nu mai livreaza bunurile confectionate , retinandu-le pentru garantarea ... (vezi toată discuția)
Ziua contractelor - gaj OANA GORAN OANA GORAN intrun contract de gaj am urmatoarele clauze care nu mi se par ok deloc. 2) Dobânzile produse de suma de bani ce constituie obiectul garanţiei reale ... (vezi toată discuția)