avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzarea bunurilor retinute drept garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzarea bunurilor retinute drept garantie

contract lohn
beneficiarul nu achita facturi restante , producatorul nu mai livreaza bunurile confectionate , retinandu-le pentru garantarea achitarii sumelor restante
pentru a limita pierderile suferite , cum se pot vinde bunurile ? actiune in instanta pentru a permite vanzarea sau actiune in instanta prin care se solicita plata facturilor si ulterior executor judecatoresc , sechestru pe bunurile aflate in depozitul producatorului si vanzarea

Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:45, 5 Februarie 2009
Trebuie sa verificati clauzele contractului pe care il aveti. Parerea mea este ca nu puteti vinde!
Incercati o somatie de plata daca aveti contract si plati partiale.
Daca nu trece, as rezilia contractul si as face direct actiune comerciala(pretentii)cu doua capete de cerere.Nu aveti si penalitati etc.?Dezavantaj: taxa de timbru la valoare...

av. Ileana Schwarz

este un contract incheiat , evident .... prevede si penalitati ( care curg si se tot aduna .....)
nu obtinem nimic prin buna intelegere , nici plata partiala , nimic ,
e drept in contract scrie ca bunurile raman in proprietatea beneficiarului
acest beneficiar e din italia si e posibil ,( deorece nu mai primim nici un raspuns oficial ) sa fie in imposibilitate de plata , faliment ...
si atunci ma gandeam la o actiune intemeiata pe oug 119/2007 , pentru plata facturilor restante , inclusiv penalitatile .... pana aici ... totul e ok , dar ce fac dupa aceea cu hotararea definitiva si executorie ? cum obtin totusi banii ?
daca ei sunt in italia , nu platesc , nu au cu ce , ma rog .... cum o execut? executor din romania ? executor italia - mai complicat......
si de aceea ma gandeam ca pentru a limita pierderile prin trecerea timpului , bunurile se deterioreaza ....sa fac ceva sa pot vinde bunurile avute in depozit.....
daca as putea executa hotararea prin executor roman - as cere sechestru pe bunurille aflate in depozit si ulterior vanzarea lor ......

altfel , cerere in pretentii comerciale cu 2 capete de cerere ... plata sumelor si ,,,,, pct 2 ce?

astept sugestii
voi cum ati proceda ?
e o speta care in ultimul timp si viitor in conditiile acestei crize ,,,,, se tot repeta ...
daca fac somatie de plata si cer infiintarea de sechestru asigurator asupra bunurilor , dupa obtinerea titlului executor , daca ei nu platesc , eu trec la valorificarea bunurilor .........
corect?
de ce nu va prezentati la un avocat, cu toate actele pe care le aveti???O consultatie juridica in concret va poate oferi solutia.
Acum stau si ma intreb daca nu ar fi mai bine sa incercati o varaianta ..extrajudiciara.
Faceti o notificare in care sa le spuneti ca daca nu inteleg sa-si indeplineasca obligatia de platain termen de x zile , veti trece la vanzarea bunurilor, pentru a va acoperi prejudiciul......daca nu se intampla nimic, valorificati-le si, in situatia in care va vor actiona ei in judecata, veti face apararile de rigoare si veti formula pretentii..

ma mai gandesc insa ce veti face contabiliceste vorbind...trebuie sa va consultati si cu un contabil...

av. Ileana Schwarz
multumesc , d-na avocat .....
demersurile extrajudiciare le-am facut , si repetat de nenumarate ori - fara rezultat , tocmai de aceea , caut acum solutia judiciara ...
faptul ca nu raspund ma determina sa cred ca firma are mari probleme financiare si de aceea consider ca o plata efectiva va fi daca nu imposibil , foarte greu de obtinut , de aceea as vrea sa pot valorifica bunurile acum cand inca mai au o valoare comerciala care sa-mi acopere o parte din pierderi ....
dar, cred ca pana la urma am sa fac o somatie de plata la instanta de drept comun , paralel cer sechestru asigurator si dupa obtinerea hotararii trec la valorificare ..... voi vedea ce se va intampla....
la curtea de arbitraj costurile sunt mult mai mari si procedura dureaza mai mult , asa ca voi merge la inst comuna , daca ei nu ridica exceptia ..... va fi ok

Alte discuții în legătură

Executare ENGFULL ENGFULL o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere 1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati 2. incuviintarea executarii prin ... (vezi toată discuția)
Rate neachitate... Alex_ Alex_ Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Am facut un credit de nevoi personale (fara girant, fara garantii, fara ipoteca - deci doar cu adev. de salariu, ... (vezi toată discuția)
Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)