avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... vanzarea bunurilor retinute drept garantie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

vanzarea bunurilor retinute drept garantie

contract lohn
beneficiarul nu achita facturi restante , producatorul nu mai livreaza bunurile confectionate , retinandu-le pentru garantarea achitarii sumelor restante
pentru a limita pierderile suferite , cum se pot vinde bunurile ? actiune in instanta pentru a permite vanzarea sau actiune in instanta prin care se solicita plata facturilor si ulterior executor judecatoresc , sechestru pe bunurile aflate in depozitul producatorului si vanzarea

Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 11:45, 5 Februarie 2009
revin la problema mea .... paote totusi gasesc o rezolvare
reformulez
in contract este o prevedere conform careia bunurile vor constitui garantie pentru plata integrala a facturilor . lipsa sau insuficienta acestei garantii va duce la suspendarea livrarilor pana la plata integrala a tuturor facturilor emise.

ma intreb ..... nu pot aplica dispozitiile Legii 99/1999 referitor la garantiile reale mobiliare si sa consider aceasta dispozitie ca si contract de garantie reala mobiliara , care imi da dreptul de a vinde bunurile pentru a obtine plata obligatiei garantate ???? evident cu insrierea la arhiva electronica
//
cine se pricepe la prb de genul asta ?
Daca contractul ( sau clauza) de constituire a garantiei se incadreaza in prevederile Legii nr.99/1999, fi pri inscrierea in Arhiva de garantii, prin se incadreaza in unul din cazurile de excepie cind nu e necesara inscrierea si daca obiectul garantiei se afla in posesia dvs., atunci puteti aplica procedura prevazuta de aceasta lege, sa valorificati garantia si sa va indestulati creanta ( total sau partial). In caz contrar puteti alege calea obtinerii unei hotarari judecatoresti de obligare la plata in Romania, pe care o puteti pune in executare intr-un stat membru UE potrivit Legii nr. 191/1997 si Regulamentului CE nr. 805/2004, privind obtinerea unui titlu executor european.
multumesc
tocmai asta e ca nu reusesc sa-mi dau seama daca se incadreaza clauza asa cum am citat-o mai sus , in prevederile lg 99/99 ......
ce nu-mi este mie f clar : conform clauzei am drept de retentie sau drept de garantie reala mobiliara ?
redau din nou clauza
' materialele trimise de beneficiar (italia) pentru lucru , vor constitui garantie pentru plata integrala a facturilor furnizorului . lipsa sau insuficienta acestei garantii va duce la suspnedarea livrarilor pana la palta tuturor facturilor emise "
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
ENGFULL, utilizator
Dupa ultima precizare facuta de dvs., apreciez ca nu va puteti prevala de procedura stabilita de L.99. Aceasta clauza trebuie coroborata cu restul clauzelor contractului, pentru a putea stabili cum e mai bine sa actionati. Ori pentru acest lucru ar fi util sa-l prezentati unui avocat, impreuna cu toate celelalte documente legate de caz, asa veti putea primi un sfat concret .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ENGFULL ENGFULL o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere 1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati 2. incuviintarea executarii prin ... (vezi toată discuția)
Rate neachitate... Alex_ Alex_ Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: Am facut un credit de nevoi personale (fara girant, fara garantii, fara ipoteca - deci doar cu adev. de salariu, ... (vezi toată discuția)
Criza financiara si prb contractuale ENGFULL ENGFULL buna ziua as vrea sa stiu la nivel infromativ si cu caracter general ce masuri trebuie intreprinse in cazul in care partenerii contractuali nu mai achita ... (vezi toată discuția)