contract lohn
beneficiarul nu achita facturi restante , producatorul nu mai livreaza bunurile confectionate , retinandu-le pentru garantarea achitarii sumelor restante
pentru a limita pierderile suferite , cum se pot vinde bunurile ? actiune in instanta pentru a permite vanzarea sau actiune in instanta prin care se solicita plata facturilor si ulterior executor judecatoresc , sechestru pe bunurile aflate in depozitul producatorului si vanzarea
revin la problema mea .... paote totusi gasesc o rezolvare
reformulez
in contract este o prevedere conform careia bunurile vor constitui garantie pentru plata integrala a facturilor . lipsa sau insuficienta acestei garantii va duce la suspendarea livrarilor pana la plata integrala a tuturor facturilor emise.
ma intreb ..... nu pot aplica dispozitiile Legii 99/1999 referitor la garantiile reale mobiliare si sa consider aceasta dispozitie ca si contract de garantie reala mobiliara , care imi da dreptul de a vinde bunurile pentru a obtine plata obligatiei garantate ???? evident cu insrierea la arhiva electronica
//
cine se pricepe la prb de genul asta ?
Daca contractul ( sau clauza) de constituire a garantiei se incadreaza in prevederile Legii nr.99/1999, fi pri inscrierea in Arhiva de garantii, prin se incadreaza in unul din cazurile de excepie cind nu e necesara inscrierea si daca obiectul garantiei se afla in posesia dvs., atunci puteti aplica procedura prevazuta de aceasta lege, sa valorificati garantia si sa va indestulati creanta ( total sau partial). In caz contrar puteti alege calea obtinerii unei hotarari judecatoresti de obligare la plata in Romania, pe care o puteti pune in executare intr-un stat membru UE potrivit Legii nr. 191/1997 si Regulamentului CE nr. 805/2004, privind obtinerea unui titlu executor european.
multumesc
tocmai asta e ca nu reusesc sa-mi dau seama daca se incadreaza clauza asa cum am citat-o mai sus , in prevederile lg 99/99 ......
ce nu-mi este mie f clar : conform clauzei am drept de retentie sau drept de garantie reala mobiliara ?
redau din nou clauza
' materialele trimise de beneficiar (italia) pentru lucru , vor constitui garantie pentru plata integrala a facturilor furnizorului . lipsa sau insuficienta acestei garantii va duce la suspnedarea livrarilor pana la palta tuturor facturilor emise "
Dupa ultima precizare facuta de dvs., apreciez ca nu va puteti prevala de procedura stabilita de L.99. Aceasta clauza trebuie coroborata cu restul clauzelor contractului, pentru a putea stabili cum e mai bine sa actionati. Ori pentru acest lucru ar fi util sa-l prezentati unui avocat, impreuna cu toate celelalte documente legate de caz, asa veti putea primi un sfat concret .
Executare
ENGFULL
o cerere adresata instantei cu 2 capete de cerere
1 obligarea paratului la plata facturilor restante , penalitati
2. incuviintarea executarii prin ... (vezi toată discuția)
Rate neachitate...
Alex_
Buna ziua!
Problema mea este urmatoarea:
Am facut un credit de nevoi personale (fara girant, fara garantii, fara ipoteca - deci doar cu adev. de salariu, ... (vezi toată discuția)