Am cumparat o casa.iar dupa 7 ani am observat ca in cartea funciara sunt nereguli cum ar fi schita nu corespunde cu realitatea din actul de baza al casei adica hotarirea judecatoreasca.Schita arata ca iesirea din curtea mea se face prin casa vecinului.Ce se intimpla cu acest act gresit daca eu nu am bani sa-l refac.
Sunteti sigur ca aceasta este si schita care este inscrisa la CF? Trebuie sa aiba stampila cartii funciare, pe langa stampila cadastristului. Daca e doar o schita fara stampila nu are mare valoare. Cand aveti timp si bani, va recomand sa va refaceti documentatia cadastrala. Nu este urgent daca nu vreti sa vindeti acum sau sa ipotecati. V-ar costa cateva sute de lei (mai mult e taxa inginerului care va face masuratorile decat taxa de actualizare a cartii funciare).
Da aceasta este schita care este inscrisa si la CF,dar mai este si alta problema ca in aceasta schita nu este trecuta o suprafata de 8 m patrati care este in indiviziune in teren exista, chiar si in hotarirea judecatoreasca,insa in actul de vanzare cumparare nu este trecuta,nefiind in CF.
Pai inteleg ca ati dobandit prin sentinta, acum apare si un contract de vanzare...?! Mai bine mergeti la un notar sau la un cadastrist sa va descurce, macar sa va spuna exact ce pasi mai trebuie ca situatia din actele de proprietate sa coincida cu situatia din documentatia cadastrala...