avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... CHITANTA DE MINA FALSA PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

CHITANTA DE MINA FALSA PARTAJ JUDICIAR

Piritul , la a treia infatisare a depus o chitanta de mina falsa prin care pretinde ca a cumparat o cota parte din teren si casa de la un unchi al meu.Trebuie sa scot in relief ca atunci cind am demarat eu acest partaj , acestia au venit ci inca o chitanta dar asta este buna. Am un inscris de la unchiul decedat , datat si semnat de catre acesta . Este o scriosre trmisa catre unul dintre frati.Inscrisul a fost recunoscut de fiul acestuia . Chitanta este datata 1994 iar acesta o arata ascum
INTREBARE :
Este cumva prescrisa ?
Acest inscris poate fi pus oricind la dosar ?
Ca sa compat acest inscris cer expertiza grafologica ?
Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 08:57, 4 Aprilie 2013
1. nu se poate discuta de prescriere in cazul existentei unui document ce atesta un drept de proprietate;

2. este un inscris, daca a fost incuviintata proba cu inscrisuri, poate fi depus;

3. daca considerati ca inscrisul respectiv este flas, va puteti inscrie in fals si sa solicitati trimiterea dosarului la parchet pentru a se cerceta falsul (acolo puteti solicita si o expertiza grafologica)
ok
cum se "inscrie in fals",mentionand verbal acest lucru sau inscris? tot in cadrul unui partaj partea adversa tot cere sa faca adresa la primarie ca taica-meu ,care e pe un TP,ar fi avut inca o cerere cica cu nr de inregistrare din data de 20.03 1990-deci clar este un fals si inca facut de primarie....poate tata, care era imobilizat la pat a fost clarvazator ca apare legea 18 din 1991 si a trimis cererea cu un an mai devreme ,la 3 luni de la revolutie...
Daca "partea adversa solicita sa se faca adresa", atunci acest lucru este total diferit de inscrierea in fals.

Pentru inscrierea in fals, trebuie sa arati exact care este documentul fals si persoana care l-a falsificat.

Este vorba de procese civile si nu penale; procedurile sunt diferite.
multumesc mult,am inteles,pana acum primaria a trimis,nu stiu cum sa zic printr-o hartie sau act ,cu nr de inregistrere ,semnata de primar si patru persoane din comisia locala ,ca cererea tatalui meu din 1991 nu a fost validata si ei"nu stiu"cum a aparut pe TP,nu stiu cum sa denumesc aceste aberatii ale lor,deoarece cererea a fost validata de comisia din 1991 si acel TP a fost supus judecatii recent si primaria a fost parte civila in acel proces,TP e perfect valabil prin hot,def si irev. Aberatiile ce le-au trimis acuma,in alt proces, pot fi considerate false?sau o alta denumire

Alte discuții în legătură

Teren lipsa de pe un tp dienusa dienusa va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac intr-o problema pe care sper sa o explic cat mai bine...Cu ocazia unui proces pt radierea tatalui meu de pe un TP/am ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa dienusa dienusa in 1991 a fost emisa adev de proprietate cu o suprafata de 2,99 Ha,iar in 2000 s-a emis TP cu suprafata de 2,41 Ha,am intrebat la primarie de diferenta de 58 ... (vezi toată discuția)
Testament pt.teren primit la ref. agrara din 1945 dienusa dienusa va rog mult sa ma ajutati intr-o problema.Tata-l meu impreuna cu fratele lui au primit prin testament de la o matusa (decedata 1955)terenuri pe care ea le-a ... (vezi toată discuția)