avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ?

buna dimineata!
Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar?
Am si o specificatie ,anume cand am facut creditul rata era de 800 ron(creditul este in chf),iar acum rata creditul este de 2000 ron.
Oare legal exista vreo posibilitate de a pute face ceva ca sa am rata mai mica.
Va multumesc pentru rabdarea avuta cu mine si va rog daca puteti sa imi acordati un raspuns si un sfat viabil daca se poate.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
FFLORIN1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cazacu , Consultant credite si finantari 23:08, 3 Aprilie 2013
Eu intreb ce se poate intampla daca platesc rata dar nu in intregime?Se poate ajunge la executare silita atata timp cat eu fac tot posibilul de a plati in limita posibilitatilor mele financiare?
Bineinteles, ce ramane neplatit luna asta la care se adauga penalitati, se va acoperi luna viitoare si tot asa cateva luni pana ce veti acumula vreo 3 rate neplatite.
Si care ar fii pasii in cazul unei eventuale executari silite?
Intai declara scadent creditul, apoi fie cedeaza dreptul de creanta unei alte societati, fie depun direct cerere pt executare silita la un executor. Executorul judecatoresc cere incuviintare pt executarea silita de la instanta , iar dupa ce instanta admite cererea, va poate pune poprire pe salariu, veti primi somatie imobiliara, se organizeaza licitatia.. una, doua, trei pana se vinde imobilul, daca dupa vanzare raman bani , vi se dau dvs, daca dupa vanzare banca nu se indestuleaza, ramaneti in continuare dator si astfel executarea merge inainte, cu poprire pe salariu, conturi bancare.. vanzarea altor bunuri din proprietatea dvs. In mare, cam asa se desfasoara.
faceti o reclamatie la Protectia Consumatorului, se poate face si online, nu trebuie sa va deplasati la sediul lor
veniturile au scazut?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar didi98 didi98 Daca rata la un credit ipotecar e de 550 euro lunar si se achita doar 300 euro lunar.Ce se poate intampla? (vezi toată discuția)
Credit - retinere rata din cont damianramona damianramona daca am credit la o banca si salariul il iau la acceasi banca doar ca pe conturi diferite poate sa imi opreasca rata de pe cel de salar daca nu platesc o ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)