avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie

Se poate incheia o conventie intre doi frati primul are un credit ipotecar de achitat al doilea se ofera ca lunar sa i vireze o suma de bani intr-un cont si sa achite anticipat creditul, mai exact intr -un an sa achite integral acel credit, iar la sfarsitul perioadei se obliga sa -i treaca apartamentul pe numele celuilat frate care l- a ajutat sa- l achite. Aceasta conventie trebuie sa fie incheiata neaparat la notar? sau e suficient sa fie incheiata intre cei doi frati cu martori si sa fie valabila!!!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:40, 4 Aprilie 2013
Din punctul meu de vedere eu o vad ca o vanzare imobiliara. In cazul asta nu numai ca trebuie incheiata la notar, dar in momentul in care se face transferul de proprietate (trece casa pe numele lui) trebuie inscris acest lucru si in cartea funciara, in caz contrar neoperand transferul dreptului de proprietate.
Multumesc,mdanp, bineinteles ca se va opera si in CF la momentul respectiv, dar credeti ca nu este in regula ca nu are forta probant in instanta(daca va fii cazul) sau fara discutii o astfel de conventie trebuie incheiata la notar?!! fratele care imprumuta nu sta in romania.
Eu l as vedea ca un contract de imprumut urmata de o dare in plata. Ambele facute in forma notariala, autentic.
Multumesc Joha,
Este un contract de imprumut cu o garantie imobiliara in caz de neplata, dar de ce zici ca trebuie in forma autentica. este intre frati si e sub semnatura privata ......unde pot sa verific temeiul legal privind la autentificarea acestui tip de contract?
multumesc mult!
Pentru a fi opozabuile tertilor se vor inscrie in CF iar inscrierea in CF se face cu acte autentice. Contractul de imprumut este titlu executoriu daca este autentic. darea in plata se face autentica pt ca e vorba de imobil, iar transmisiunea de imobile se face in baza actelor autentice sub snactiunea nulitatii absolute.

Alte discuții în legătură

Ce tip de contract? Ramona24 Ramona24 Buna. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: doresc sa ajut pe cineva sa achite un credit pentru achizitionarea unui apartament. Lunar as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie de imprumut bani la notar PaolaD PaolaD Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca Paula17 Paula17 Buna ziua! Socrii mei au facut un credit la banca. Creditul s-a aprobat si acum trebuie sa mearga la notar sa \"incheie ipoteca\". Ce inseamna acest lucru? De ... (vezi toată discuția)