avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie

Se poate incheia o conventie intre doi frati primul are un credit ipotecar de achitat al doilea se ofera ca lunar sa i vireze o suma de bani intr-un cont si sa achite anticipat creditul, mai exact intr -un an sa achite integral acel credit, iar la sfarsitul perioadei se obliga sa -i treaca apartamentul pe numele celuilat frate care l- a ajutat sa- l achite. Aceasta conventie trebuie sa fie incheiata neaparat la notar? sau e suficient sa fie incheiata intre cei doi frati cu martori si sa fie valabila!!!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:40, 4 Aprilie 2013
Multumesc ,
Care anume dintre contracte se inscriu sau ar trebui sa fie inscrise in CF?
Eu vad asa: un contract de imprumut si daca nu primesc banii inapoi tu mi -ai garantat cu imobilul. Spune-ti ca, daca respectivul contract de imprumut cu martori -nu e autentificat la notar nu este valabil in cazul unui litigiu?
Daca se opteaza pentru inscris sub semnatura privata, in cazul asta se aplica art.275 din C.pr.civila"bun si aprobat"....
Va multumesc mult pentru informatii!
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
Ramona24, utilizator
Pai eu ca zic tocmai ca sa nu ajungeti prin instante. In fine...dvs procedati cum doriti. Contractul de imprunut cu garantie reala imobiliara trebuie facut in forma autentica.
Va multumesc pentru toate informatiile au fost de ajutor.
Inca o chestiune:Intr-un contract de imprumut nu este interzisa "clauza penala" adica clauza cu garantia imobiliara-(in caz de neplata a sumei imprumutate),- nu poate fii considerata contrara legii si contrara formei contractului de imprumut?
contractul de imprumut se face cu garatie reala imobiliara, adica dvs garantati imprumutul cu acel imobil. ce clauza sa mai puneti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce tip de contract? Ramona24 Ramona24 Buna. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: doresc sa ajut pe cineva sa achite un credit pentru achizitionarea unui apartament. Lunar as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Declaratie de imprumut bani la notar PaolaD PaolaD Buna. Am o intrebare pentru o prietena, vrea sa imprumute bani de la sora ei, este vorba de o suma de 10.000 euro si vrea sa stie daca se poate face un fel de ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca Paula17 Paula17 Buna ziua! Socrii mei au facut un credit la banca. Creditul s-a aprobat si acum trebuie sa mearga la notar sa \"incheie ipoteca\". Ce inseamna acest lucru? De ... (vezi toată discuția)