avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Credit cu ipoteca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Credit cu ipoteca

Buna ziua! Socrii mei au facut un credit la banca. Creditul s-a aprobat si acum trebuie sa mearga la notar sa "incheie ipoteca". Ce inseamna acest lucru? De ce se merge la notar? Ni s-a zis de la banca ca e necesar acest lucru inante de a primii efectiv banii. Multumesc
Ipoteca se notează în CF a imobilului ipotecat. Acest lucru se face printr-un act notarial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de credit garantat prin ipotecă imobiliară este un contract de împrumut în cadrul căruia se constituie o garanţie reală imobiliară în favoarea creditorului asupra unui bun imobil al debitorului.

Pentru a fi valabil, contractul de împrumut cu ipotecă imobiliară trebuie încheiat la notariat, în formă autentică (Art. 2378 alin. 1 Noul Cod Civil).

În caz de neplată a creditului la scadenţă, creditorul ipotecar va avea dreptul de a executa silit imobilul ipotecat și de a-l scoate la vânzare prin licitație pentru a-și recupera suma împrumutată din preţul astfel realizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contractul de imprumut intre persoane fizice incheiat la un notar iuliana_iuliana iuliana_iuliana Buna seara! Am imprumutat acum un an o suma mare de bani (in euro) unei cunostinte care a promis ca ii restituie in 2 luni. Au trecut 12 si tot promisiuni ... (vezi toată discuția)
Executare silita - imobil cu uzufruct viager bloki bloki Buna ziua,doresc sa va spun pe scurt:in 2011,am facut un imprumut, cu contract notaria, gajand casa.Nu am reusit sa restitui suma imprumutata si mi s-a licitat ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara carasclaudiu carasclaudiu Buna! Am o situatie in care pentru un credit cu garantie ipotecară, deci s-a pus ca si garantie terenul! Numai terenul! Pe acel teren este si o casa, care nu ... (vezi toată discuția)