avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 290 /2003 basarabia-amanare perpetua!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 290 /2003 basarabia-amanare perpetua!!!

Buna ziua si multzumesc anticipat persoanelor amabile ce vor dori sa intre in dialog!
As dori sa stiu de la persoane care au mai trecut prin situatia mea si/sau care au rutina in aplicarea legilor, care e parerea lor intr-o problema aparent, fara iesire!
Am depus cerere si toate documnetele prevazute de legea initiala si de celelalte hotarari de guvern ce au urmat, adica acte proprietate,declaratii martori, declaratii pe propria raspundere, dovada calitatii refugiat ...
Ma confrunt cu o situatie ... "bizara" din punctul meu de vedere! Trebuie sa intru in posesia acelei Hotarari a comisiei judetene in ce priveste cuantumul despagubirii... Mi s-a spus ca toate documentele sunt ok,numai ca sunt chemat din doua in trei zile la prefectura sa iau hartia dar .... am ghinion! Comisia in cauza numara sapte membrii si e greu sa se intruneasca si sa semneze hartia!!! merg la prefectura de peste cinci luni! Acelasi raspuns! Nu a semnat comisia , deoarece e greu sa se intruneasca 7 persoane!!!!!
Cum ati proceda Dvs.? Ce pot face? Unde ma pot adresa , cu succes? Ati mai auzit asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:51, 2 Martie 2009
Trebuie vazute actele pentru a vedea cu exactitate care este norma legala speciala aplicabila. De principiu, orice autoritate are obligatia sa raspunda unei petitii in 30 de zile. Eu i-as actiona in justitie pentru eliberarea actului/intocmire. Problema este de a sti exact in ce faza sunteti.
Un lucru este insa cert si anume ca nu poate fi considerata ca justificare lipsa intrunirii comisie(sic) cred ca sunteti dus de nas...

succes
av. Ileana Schwarz
Multumesc mult de dialog! In mod cert sunt "dus de ... nas!" Ideea e ca ei sunt "profesionisti" in tergiversari, amanari si tot felul de trucuri care sa ma impiedice sa intru in posesia acelei Hotarari. De aceea doream sa comunic cu Dvs. sa actionez legal si cu sanse de reusita!
Inca ceva nu-mi este clar: ideea tergiversarii e a comisiei judetene sau ... a "taticilor " superiori lor?
Va rog sa cititi regulamentul de postare si sa nu deschideti mai mult de un subiect pe aceeasi tema!
Multumesc pentru intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 290- amanare perpetua! starcopit starcopit Buna ziua si multzumesc anticipat persoanelor amabile ce vor dori sa intre in dialog! As dori sa stiu de la persoane care au mai trecut prin situatia mea ... (vezi toată discuția)
Legea 290/2003 ni_leta ni_leta Buna ziua Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva. Incerc sa sintetizez: 1. anul 2003 - am depus cererea la Prefectura insotita de inscrisurile ... (vezi toată discuția)
Emitere de "hotarare"de institutia prefectului, care anuleaza o sentinta definitiva si irevocabila Cristian_Nicolae Cristian_Nicolae Motto: TRAIM IN ROMANIA SI ASTA NE OCUPA TOT TIMPUL ! Ca urmare a unui proces pe tema retrocedarii unei suprafete de PADURE , am castigat si urma sa fim pusi ... (vezi toată discuția)