avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura ordonantei de plata - indeplinirea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura ordonantei de plata - indeplinirea procedurii de comunicare

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am transmis debitorului o somatie de plata prin scrisoare recomandata cu continut declarat, scrisoare pe care a refuzat sa o primeasca.
In conditiile acestea, cand pot introduce cererea privind ordonanta de plata?
Ar fi mai bine sa incerc transmiterea somatiei prin executor judecatoresc si apoi sa introduc cererea?

Multumesc :)
Cel mai recent răspuns: iulia_crms , utilizator 14:06, 3 Aprilie 2013
legea reglementeaza ambele posibilitati, personal cred ca v-ati conformat noilor dispozitii procesual civile si puteti introduce ordonanta de plata.
Multumesc! Trebuie sa astept sa curga termenul de 15 zile prevazut la art. 1014, alin. 1 sau nu mai tin cont de acest termen?
Desigur, in caz contrar poate ridica exceptia inadmisibilitatii
avocat_bogdan_marinescu1975 a scris:

Desigur, in caz contrar poate ridica exceptia inadmisibilitatii

Multumesc!
sa scoateti de la registrul comertului un certificat de sediul social al debitoarei ca sa faceti dovada ca somatia s-a comunicat la sediul acesteia, sa evitati orice discutie legata de neregulata comunicare.

Alte discuții în legătură

Notificare debitor gillu gillu Buna seara! Am trimis o somatie de plata unui debitor pt neachitarea unei taxe de teren si desigur avizat fiind nu a ridicat-o de la posta, revenindu-ne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Dovada comunicare somatie de plata beegees beegees Buna ziua Am promovat actiune in instanta in baza art 1013 su CPC - ordonanta de plata - iar instanta mi-a cerut sa fac dovada comunicarii somatiei cf art ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata noul cod cristiana 2007 cristiana 2007 Buna.As avea o intrebare: daca s-a facut o somatie prin executor judecatoresc pentru plata unor debite( servicii furnizate si neachitate) si pana in momentul ... (vezi toată discuția)