Buna seara!
Am trimis o somatie de plata unui debitor pt neachitarea unei taxe de teren si desigur avizat fiind nu a ridicat-o de la posta, revenindu-ne. Dupa vreo doua saptamani debitorul a venit la sediul firmei si i-am dat somatia, pe care a semnat-o , stampilat si a scris data primirii. Trecand mai bine de 15 zile de atunci sunt pregatit sa introduc cerere in ordonanta de plata...nu s-a actionat chiar conform art. 1014 NCPC, dar unii debitori nu vor ridica niciodata somatiile de plata de la posta.
Ar mai fi si posibilitatea cererii cu valoare redusa, dar fiind vorba de o creanta de 8000 lei, avand contract si facturi semnate as merge pe ordonanta de plata.
Ce parere aveti? multumesc.
Ati urmat si procedura stricta descrisa de Codul de Procedura Civila ( art. 1014) - adica ati trimis somatia de plata cu scrisoare cu confirmare de primire, iar ridicarea ulterioara de la sediu se poate situa in contextul aceluiasi articol ( "15 zile de la primirea acesteia").
Cum aveti si procedura completata ( trimiterea prin scrisoare cu confirmare de primire) , dar aveti si o forma de confirmare a primirii, se poate intepreta ca aveti procedura indeplinita si ati putea introduce cererea in ordonanta de plata, cu ambele dovezi anexate ( si scrisoarea, si dovada suplimentara a ridicarii/primirii somatiei), in conformitate cu art. 1016, alin 2.
De altfel, acest text de alineat centreaza probarea pe dovada comunicarii somatiei, lasand o posibilitate mai larga de dovedire.
Neplata datorii
mgeorgiana
Buna ziua,
Suntem o firma din Bucuresti si avem de recuperat niste bani de la restantieri, le-am trimis notificari prin care le aducem la cunostiinta ... (vezi toată discuția)