avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura in ordonata de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura in ordonata de plata

Daca am trimis o somatie la o societate debitoare si aceasta nu vrea sa o primeasca , postasul lasand recipisa se se prezinte la posta sa o ridice si mai apoi scrie pe ea refuz de primire , la judecata poate fi considerat ca nu am facut procedura prealabila.
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 20:52, 15 Ianuarie 2014
Instanţa ar trebui să constate că procedura a fost îndeplinită. Sper ca aţi trimis somaţia aşa cum spune art.1014, adica prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire
Daca refuza sa o primeasca este problema lor, dumneavoastra ati urmat procedura prealabila respectand dispozitiile art. 1014 Cod civil. Faptul ca ei nu doresc sa primeasca somatia nu va poate dauna dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare debitor gillu gillu Buna seara! Am trimis o somatie de plata unui debitor pt neachitarea unei taxe de teren si desigur avizat fiind nu a ridicat-o de la posta, revenindu-ne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata cf. art. 1014 din cpc dkrutsch dkrutsch care este procedura de urmat in cazul in care se trimite somatia de plata prevazuta la art. 1014 in CPC insa clientul refuza sa o accepte de la postas sau nu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata, notificare mihaiiovan mihaiiovan Buna ziua va rog sa-mi comunicati si mie , conform legislatiei in vigoare, o somatie de plata trimisa unui client(societate) trebuie trimisa doar cu ... (vezi toată discuția)