avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata, notificare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata, notificare

Buna ziua
va rog sa-mi comunicati si mie , conform legislatiei in vigoare, o somatie de plata trimisa unui client(societate) trebuie trimisa doar cu confirmarea de primire sau mai este nevoie si de alte documente postale(ma refer doar la documentele postale)
multumesc
Cel mai recent răspuns: liveomars , utilizator 18:26, 25 Ianuarie 2017
Vă referiti la o notificare facuta de dvs. sau la o somatie de plata emisă de instanta de judecată?
O notificare facuta de o societate catre o alta societate sau persoana fizica
Confirmarea de primire e suficientă.
Cod procedura civila:
Art. 1.015

(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, o somatie, prin care ii va pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia.
(2) Aceasta somatie intrerupe prescriptia extinctiva potrivit dispozitiilor art. 2.540 din Codul civil, care se aplica in mod corespunzator.
Somatia pe care creditorul o comunica dbitorului trebuie facuta prin intermediul executorului judecatoresc sau, prin scrisoare recomandata ,cu continut declarat si confirmare de primire ,prin care ii pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia[Art.1015(1)NCPC]. Ca atare, nu este suficienta doar confirmarea de primire.

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata raresandreico raresandreico Buna ziua, am imprumutat la o cunostinta suma de 30000 euro in 15 .03,2010 fara dobanda si am incheiat un contract pe care l-a scris de mana respectiva ... (vezi toată discuția)
Recuperare factura neplatita Anca Brinzaru Anca Brinzaru Buna ziua! Am un PF prin care am incheiat un contract de prestari servicii cu un alt PF, servicii pentru care am taiat factura conform contractului; acest PF a ... (vezi toată discuția)