avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare factura neplatita
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare factura neplatita

Buna ziua! Am un PF prin care am incheiat un contract de prestari servicii cu un alt PF, servicii pentru care am taiat factura conform contractului; acest PF a depasit termenul de plata. Ce modalitati legale am sa recuperez acesti bani, tinand cont ca pe cale amiabila am incercat deja? mentionez ca nu am primit nici un leu din suma facturata!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 16:03, 5 Noiembrie 2014
actiune in instanta
Va trebui sa va adresati instantei de judecata cu o cerere de emitere a unei ordonante de plata.

Procedura ordonantei de plata

Art. 1.013 Domeniu de aplicare
(1) Prevederile prezentului titlu se aplica creantelor certe, lichide si exigibile constand in obligatii de plata a unor sume de bani care rezulta dintr-un contract civil, inclusiv din cele incheiate intre un profesionist si o autoritate contractanta, constatat printr-un inscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui inscris, insusit de parti prin semnatura ori in alt mod admis de lege.

Art. 1.014 Comunicarea somatiei
(1) Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire, o somatie, prin care ii va pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia.
(2) Aceasta somatie intrerupe prescriptia extinctiva potrivit dispozitiilor art. 2.540 din Codul civil, care se aplica in mod corespunzator.

Art. 1.015 Instanta competenta
Daca debitorul nu plateste in termenul prevazut la art. 1.014 alin. (1), creditorul poate introduce cererea privind ordonanta de plata la instanta competenta pentru judecarea fondului cauzei in prima instanta.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati - refuz plata, recuperare creanta vrica vrica Partenerul meu nu vrea sa-mi plateasca facturile emise de mine Aceste facturi au fost emise in baza unui contract Nu vrea sa-mi accepte situatiile de lucrari ... (vezi toată discuția)
Neplata datorii mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Suntem o firma din Bucuresti si avem de recuperat niste bani de la restantieri, le-am trimis notificari prin care le aducem la cunostiinta ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, avand speta prin care o firma de distributie vinde marfa catre un client ( persoana juridica ) si aceasta nu-si achita debitul mai bine de un an ... (vezi toată discuția)