Fratele meu este in proces de divort , as vrea sa stiu daca faptul ca el nu isi ia avocat si nu se prezinta la procesul de divort influenteaza in vreun fel un eventual proces de partaj.
Multumesc
Deseori prezenta unui avocat in cadrul unui proces de partaj este una benefica , intruat , desi pare un proces relativ simplu , poate ridica adevarate probleme.
Problema se pune daca faptul ca nu s-a prezentat la nici o infatisare la procesul de divort influeneaza un eventual proces de partaj ( cand va fii acesta asistat bineinteles de un avocat) Daca sentinta in procesul de divort are vreo legatura cu partajul.
Sper ca am fost explicita.
Multumesc
Neprezentarea paratului la proces nu are nici o inraurire asupra partajului, mai ales daca acesta se va face dupa ce se va dispune desfacerea casatoriei prin divort.
Sigur ca , in anumite situatii , paratul poate face dovada unei contributii mai mari la achizitia bunurilor comune , astfel incat, dupa partajare , sa i revina o cota parte mai mare din bunurile comune.
nu are nici o legatura faptul ca in divort nu isi angajeaza aparator,insa in partaj daca exista interese ar fi bine sa angajeze un aparator ales.sentinta de divort este obligatorie pentru demararea procesului dre partaj.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
ghebosel_leu
in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Intrebari divort
gmc
Divort din culpa comuna. La prima infatisare s-a amanat cauza (pe motivul neprezentarii paratului).
1. Daca luam la urmatorul termen si un martor cu noi, ... (vezi toată discuția)