avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua,
O persoana este angajata la o firma de transportat colete; in urma unui accident din cauza conditiilor meteo si a neatentiei lui, camionul este distrus complet fara ca cineva sa fie ranit sau alt mijloc de transport sa fie implicat. Patronul voia la inceput ca acest angajat sa ii plateasca camionul (vreo 6000 euro); apoi i s-a propus ca alternativa sa plateasca macar jumatate din pret.
Intrebare: este legal sa i se ceara plata totala a camionului? Pana la cat la suta din pret ar putea ajunge sa plateasca angajatul?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:59, 25 Februarie 2009
Bineinteles, ca se poate ca angajatorul sa se intoarca impotriva soferului daca se constata clar ca el este vinovat de acea distrugere, inclusiv a marfii. Deci, poate plati pana la 100%.
Firma de transport colete nu are asigurare casco pentru autovehicul?
Conducatorul auto vinovat de producerea accidentului poate in intregime valoarea autovehiculului la data accidentului.
De asemenea poate plati valoarea marfii distruse.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un prieten mi.a lovit masina Alex b1 Alex b1 Buna ziua si Craciun fericit tuturor! Am o mica problema. Ieri i.am dat masina unui prieten sa conduca un pic si a reusit performanta sa intre intr.un ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata in accident manuelacv manuelacv Buna ziua, Societatea noastra se ocupa cu transport rutier de marfuri. In luna iunie una dintre masini a fost implicata intr-un accident in Belgia. In ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sandu bercaru sandu bercaru in urma unui accident din care a rezultat dauna totala la un camion si la marfa transportata firma de asigurari a platit pana la ora actuala doar despagubirea ... (vezi toată discuția)