avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri obtinute din chirie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri obtinute din chirie

Va rog sa-mi spuneti daca am interpretat bine sau nu, prevederile din Legea 95/2006, art.257, alin.2, litera f,2(2),...adica nu am obligatia de plati CASS pentru veniturile obtinute din inchirierea unui apartament, in situatia in care sunt pensionara cu o pensie de peste 740 lei (la care mi se calculeaza si retine CASS si impozit pe venit de 16%).
Ma aflu in situatia de mai sus, am citit legea, dar nu sunt convinsa ca am inteles corect si nu doresc sa am probleme cu cei de la ANAF.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: bellefille , utilizator 19:19, 3 Aprilie 2013
Daca nu aveti mai mult sau inclusiv cinci contracte de inchiriere nu trebuie sa platiti CASS .OPANAF2333/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Pensionar inregistrat pfa - care sunt contributiile obligatorii? stelach stelach Buna ziua, un pensionar, care este inregistrat ca persoana fizica autorizata, ce obligatii fiscale are,are obligatia incheierii unui contract de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)