avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... TOMBOLA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

TOMBOLA

Buna ziua.Am si eu o problema. Situatie e in felul urmator : am o firma(un SRL),am cumparat pamant si am construit o casa pe firma. Asadar,casa apare in evidentele firmei. In acest moment,asi dori sa vand casa in felul urmator: vreau sa organizez o TOMBOLA,in urma careia,castigatorul sa primeasca vila . Am si eu urmatoarele intrebari :

1. Pot sa organizez o TOMBOLA ?
2. Pot sa tiparesc Bilete de Tombola in valoare de X lei pentru a le putea vinde in vederea organizarii TOMBOLEI ?
3. Trebuie NEAPARAT sa am in domeniul de activitate a firmei "Jocuri de noroc ",avand in vedere ca eu organizez DOAR O SINGURA DATA ACEASTA TOMBOLA ?
4. Care este baza de impozitare in acest caz,daca organizez TOMBOLA ?

Va multumesc,si ORICE SFAT DE LA DUMNEAVOASTRA PE ACEASTA TEMA,ESTE BINEVENIT !
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexstan84 , utilizator 05:20, 23 Noiembrie 2010
Legislatia actuala nu va permite organizarea unei tombole (gen joc de noroc), fara a avea inregistrat in actul constitutiv/R.C. acest tip de activitate.
Va sugerez pentru simplificarea "procedurii" sa incheiati un contract de colaborare, de prestari servicii (depinde cum intelegeti sa fie acest contract), cu o societate care are ca obiect de activitate organizarea unor jocuri de noroc.
Pentru suma de bani pe care o veti primi, va trebui sa achitati taxe catre stat.
Sfatul unui/unei domn/doamna consultant contabil ar fi binevenit.
In U.E. se practica genul acesta de loterii si exista legislatie in acest sens.

Av. Cermak Iuliana
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
ART. 11

Nu sunt considerate jocuri de noroc şi sunt permise fără autorizare următoarele tipuri de jocuri:

a) tombolele organizate în şcoli, în grădiniţe sau în alte colectivităţi şi care au un caracter distractiv şi nonprofit pentru organizatori;

b) jocurile de tip distractiv, exploatate prin intermediul unor maşini, aparate, dispozitive de orice fel şi care nu presupun câştiguri bazate pe elemente aleatorii, ci au ca scop testarea forţei, inteligenţei şi dexterităţii participantului;

c) acţiunile organizate de diferiţi agenţi economici în condiţiile legii, în scopul stimulării vânzărilor şi care nu presupun taxă de participare, respectiv nici un fel de cheltuială suplimentară din partea participanţilor şi nici majorarea preţului pe care produsul l-a avut anterior desfăşurării acţiunii publicitare.

Daca nu va incadrati, va trebui sa obtineti o licenta de la Ministerul de Finante
Dar daca fac tombola sub forma de promotie la un anume produs,cum va fi impozitat premiul (o vila cu terenul aferent) si cum ma pot scade din contabilitate ? Mai platesc si alte taxe suplimentare in afara celor 16 % retinut la sursa ? Va multumesc mult pentru ajutorul pe care mi-l acordati !
conditiile de la punctul c.Cititi cu atentie
Va multumesc mult .

Alte discuții în legătură

Documente infintare joc loto carmendobreni carmendobreni va rog sa imi spuneti daca in romania exista posibilitatea de infintare a unei loterii pentru vanzarea unei proprietati asa cum se practica in germania(criza ... (vezi toată discuția)
Tombola-conditii de organizare clclcl clclcl Buna ziua, cine ma poate ajuta in privinta vanzari unui bun prin metoda tombola/tragere la sort, care sant conditiile si daca se poate face de catre o persona ... (vezi toată discuția)
Organizare tombola cristianlog cristianlog Apelez la sprijinul dumneavoastră în următoarea situație: Doresc să înființez un SRL cu activitate principală \"comerț ambulant\", ... (vezi toată discuția)