avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate bonuri fiscale

Daca bonurile fiscale,inclusiv cele ptr.carburant, nu respecta prevederile HG..84/2013 referitoare la TVA si au o valoare de pana la 100 euro sau mai mare,nu se poate deduce TVA,dar,pot fi inregistrate ca si cheltuiala deductibila fiscal la valoarea totala (inclusiv Tva) ?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:38, 19 Mai 2013
Bonurile fiscale care nu respecta prevederile HG84/2013, adica nu au inscrise codul fiscal al cumparatorului, nu sunt deductibile fiscal. Le poti inregistra doar ca sa justifici plati efectuate prin casierie de catre administrator dar nu le poti deduce nici la TVA, nici la impozit.
Sigur,HG.84/2013 se refera doar la TVA sau ma insel?
@euxmira
Nu este corecta afirmatia,ca poti inregistra bonurile fiscale care nu au inscrise CIF beneficiar, doar ca sa justifici platile efectuate prin casierie,si nu le poti deduce la impozit.
Inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate sau a cheltuielilor efectuate si achitate cu bon fiscal(cu numerar sau card bancar) se poate efectua daca :
-se justifica cheltuielile efectuate fie prin documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor,fie cu alte documente cum sunt :ordin de deplasare,decont de cheltuieli,la care se anexeaza bonul fiscal,documentele respective fiind avizate de persoana care aproba efectuarea acestor cheltuieli(Sursa : anaf.ro - Speta publicata la data de 09.03.2011)
Multumesc.M-am lamurit.
Te rog daca poti sa transmiti speta finantelor cu privire la deductibilitatea bonurilor fiscale.(09.03.2011).la adresa tulburemaria@yahoo.com.multumesc

Alte discuții în legătură

Deductibilitate bonuri benzina morodansv morodansv Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil? (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal - pfa Gabisc Gabisc Bonurile fiscale pot fi inregistrate ca documente fiscale pt inregistrarea in contabilitatea PFA-ului. Ma refer la cazurile in care nu primesti factura ... (vezi toată discuția)