avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Pe data de 02.02.2009 am primit o anstiintare poprire pe salariu de la un birou executor judec ,la un dosar de executare din 2005.a mi poate spune cineva daca exista vreun termen de prescriere a executarii sau nu?
va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: cristimelin , utilizator 13:13, 27 Februarie 2009
depine de natura datoriei....termenul general de prescriere este de 3 ani.
cred ca s-a prescris.
am avut o asociatie familiala,si am desfasurat activitate de comert.datoria este catre un furnizor .activitatea de comert s a ancheiat in 2005 executarea venind pe numele meu.furnizorul avea o fila cec an alb drept garantie .
Ati avalizat cecul in nume propriu? mergeti la executor si vedeti dosarul si astfel ne dati mai multe amanunte.
nu am avalizat cecul an nume propriu , iar acum a primit si sotia la serviciu aceeasi poprire ca si mine . am fost la executor si ne a informat ca ne va retine din salarii 1/3 de fiecare pana se va acoperi toata suma [4.600 sume ce urmeaza a fi actualizata de la scadenta,la data platii efective si 460 lei cheltuieli de executare].mentionez ca eu cu sotia am fost asociati in cadrul asociatiei familiale iar intreruperea activitatii sa datorat demolarii spatiului unde desf activitatea de comert an vederea reabilitarii zonei de catre primarie. ce informatii trebuie sa va mai dau pentru ca nu prea ma pricep ?

E cam greu de dat sfaturi in acesta situatie .In cazul asociatilor familiale se raspunde cu patrimoniu propriu .Nu prea vad solutii .Mergeti totusi sa vedeti dosarul de la executor .Sa intrebati care este titlu executoriu , acel CEC care a fost in alb sau o hotarare .Urgent trebuie facut acest demers intrucat pierdeti termenul de contestatie la executare .In functie de titlu executoriu va mai pot sfatui.

Alte discuții în legătură

Cec avalidat nixnix nixnix am lasat o fila cec ,semnata in alb ca titlu de garantie in anul 2009 catre o societate comerciala,fila avalizata in nume propriu,am primit o notificare ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita fila cec fara acoperire C_CRISTINA C_CRISTINA Pot sa execut silit o fila cec care a fost refuzata de banca din lipsa disponibil? Cum ar trebui sa procedez? Am si o fila cec in alb lasata garantie. Ma ajuta ... (vezi toată discuția)
Refuzul biletului la ordin 1712 1712 Ce masuri pot sa iau in cazul in care un bilet la ordin este refuzat de banca din urmatoare motive:lipsa totala disponibil,litigiu cu privire la dreptul de ... (vezi toată discuția)