avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din chirii 2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din chirii 2013

Pentru ca nu am alte venituri trebuie sa platesc contributie la CNAS pentru venitul obtinut din inchiriere. Numai ca cei de la ANAF, unde ar trebui sa se plateasca acum si aceasta contributie, au spus ca aceasta se plateste pentru tot anul 2013 in ianuarie 2014! La intrebarea cum pot dovedi ca sunt asigurata si cum pot beneficia de asigurarea medicala, raspunsul a fost ca ,daca vreau sa beneficiez de asigurare medicala, trebuie sa platesc acea contributie minima pe care o platesc cei care nu au nici un venit si implicit nici asigurare medicala! Si ca " oricum eu nu beneficiez de gratuitate numai din contributia pe chirie". Si asta in conditiile in care contributia mea din chirie ar fi clar mai mare decat acea contributie minima.
Intrebarea mea ar fi daca mai sunt si alte persoane care s-au lovit de problema asta, sau care cunosc situatia asta. Si cat in povestea mea este rea vointa a functionarei si cat sunt scapari ale legilor si reglementari in aplicarea lor. Pentru ca , din cate inteleg eu in cazul asta, eu am doar obligatia sa platesc dar nu si dreptul sa beneficiez de asigurare medicala.
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:51, 4 Aprilie 2013
Buna seara,

Nu este rea vointa functionarei publice. Potrivit art.ART. 296^31 din Codul fiscal pentru veniturile din inchireieri,
sumele reprezentând obligaţiile anuale de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate stabilite prin decizia de impunere anuală se achită în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicării deciziei.
.
Dovedirea calitatii de asigurat se face potrivit, in cazul dvs. prin solicitarea adeverintei de asigurat de la Casa de Asigurari de Sanatate.Solicitarea va contine:
*copie act de identitate,
*declaratie pe propria raspundere cu veniturile realizate pe perioada termenelor de prescriptie.
*dovada emisa de ANAF/Trezorerie/Banca privind achitarea contributiei.
*cerere de obtinere a adeverintei de asigurat.
Informatiile le gasiti aici [ link extern ]

Numai bine
Ultima modificare: Joi, 4 Aprilie 2013
CONTABIUM, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala pt o persoana fara venituri tudor5200 tudor5200 Potrivit Legii 95/2006, pentru a beneficia de serviciile medicale oferite de stat o persoana trebuie sa se asigure in sistemul de sanatate. Daca nu are nici un ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate rrrrr rrrrr daca nu am nici un venit si nu sunt inscrisa la medic de familie cum trebuie sa procedez sa platesc asigurari de sanatate?se plateste pe ultimele sasa luni?imi ... (vezi toată discuția)
Insarcinata fara venituri andreeaghe andreeaghe Buna ziua! Sunt casatorita, insarcinata in 3 luni. Nu mai lucrez de o luna de zile.Nu am niciun venit. In ultimul an am lucrat ca si angajata din septembrie ... (vezi toată discuția)