avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imprumut firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imprumut firma

Buna ziua,
Un SRL poate imprumuta un alt SRL?
Dar o persoana fizica , care nu este asociat intr-o firma, poate imprumuta o firma?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: stelach , utilizator 20:13, 6 Aprilie 2013
Consider ca imprumuturile intre societati comerciale nu sunt permise decat in situatia in care imprumutatorul este institutie financiara nebancara.
Imprumuturile intre persoane fizice (imprumutator) si societati comerciale (imprumutat) sunt permise, chiar daca imprumutatorul este un tert. Se semneaza contract de imprumut in care se indica cel putin suma imprumutata si termenul de restituire.
Va multumesc pentru raspuns.
Persoana fizica care incheie contractul , in calitate de imprumutator, unde trebuie sa declare contractul. Sumele din dobinzi trebuiesc impozitate, cu ce declaratie si la ce termen.
Inca o data multumiri pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract creditare intre firme theya_05 theya_05 daca m-ati putea ajuta cu aceste intrebari : 1 ) in ce conditii se poate incheia un contract de imprumut intre doua srl-uri ? 2 ) daca mi-ati putea furniza ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut acordat - procedura legala? Nina1 Nina1 Este incheiat legal un contract de imprumut realizat intre 3 parti, astfel : 1parte - .persoana fizica in calitate de imprumutant, a2a parte - .persoana ... (vezi toată discuția)
Imprumut acordat salariatului Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Aveti idee daca un angajator poate da un imprumut unui salariat? Daca da, in baza a ce, ce suma maxima, pe ce perioada? Multumesc! (vezi toată discuția)