avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administratorul unui SC o poate imprumuta cu o suma de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administratorul unui SC o poate imprumuta cu o suma de bani

Administratorul unei societati comerciale poate sa imprumute societatea, ca si persoana fizica, cu o suma de bani, fara dobanda, in baza unui contract de imprumut? Trebuie contractul legalizat la notar? Mai trebuie indeplinite alte formalitati? Nu exista nici o interdictie in acest sens?
Cel mai recent răspuns: olan_andreea , utilizator 13:38, 4 Aprilie 2013
Se face un contract de imprumut in care se precizeaza perioada si valoarea imprumutului si in schimbul banilor se taie chitanta. Nu se legalizeaza la notariat. Evidenta in balanta se tine cu ajutorul contului 4551 - Asociati conturi curente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de constituire societate carlos888 carlos888 Va salut! Am o intrebare legata de recuperarea ceheltuielilor de constituire a societatii. Am un SRL sunt asociat unic si administrator. Care este modul ... (vezi toată discuția)
Recuperare împrumut prin mijloace fixe buna ziua care ar fi înregistrările contabile ... SEdena SEdena Bună ziua! Vă rog spuneți-mi care ar fi înregistrările contabile pentru situația în care un asociat al societății care împrumutat societatea și din ... (vezi toată discuția)