avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperare împrumut prin mijloace fixe Buna ziua care ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperare împrumut prin mijloace fixe Buna ziua care ar fi înregistrările contabile ...

Bună ziua! Vă rog spuneți-mi care ar fi înregistrările contabile pentru situația în care un asociat al societății care împrumutat societatea și din care împrumut s-au achiziționat mijloace fixe- până aici știu notele- vrea să își recupereze acest împrumut luând o parte din mijloacele fixe achiziționate. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:01, 9 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se face darea in plata a acestor mijloace fixe cumparate din banii asociatului.

Banii se regasesc acum in contul 4551 Asociati conturi curente in balanta firmei.

Firmna va face o factura catre asociat si plata acestei facturi se va stinge prin contul 4551 ( banii imprumutati firmei).

4111 = 7583 venit impozabil
4111 = 4427

Descarcarea de gestiune mij fixe :
2811 = 212 amortizarea lor
6583 = 212 cheltuiala deductibila

si plata facturii :

4551 = 4111
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Ceea ce nu înțeleg este următorul aspect: tu ca asociat investești în obiectul muncii, nu îți recuperezi (decât eventual parțial investiția) și când vrei să iei în ceea ce ai investit plătești și impozit și TVA?!? Bună treabă!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu asociatul plateste impozit si TVA ....ci firma

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu achizitiile de stocuri catalina2013 catalina2013 O firma are ca activitate principala 4511-Comert cu autoturisme si autovehicule usoare ,va rugam sa-mi comunicati daca in contabilitatea societatii noastre ... (vezi toată discuția)
Amortizare nedeductibila Enachescumihaela Enachescumihaela Buna ziua. Am avut un apartament cumparat pe firma. In urma unui control de la finante au considerat ca amortizarea nu este deductibila la calculul imp pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix neamortizat marin83 marin83 vrem sa vindem un microbuz scolar neamortizat complet va rugam o monografie contabila pentru acest mijloc fix (vezi toată discuția)